Starše: Do prihodnjega šolskega leta nova šola v Marjeti

03.10.2021 04:00
Na starški občini podpisali pogodbo z izvajalcem del za izgradnjo nove podružnične šole v Marjeti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sedanja Podružnična šola v Marjeti na Dravskem polju
Sašo Bizjak

Župan občine Starše Stanislav Greifoner je preteklo sredo z izbranim izvajalcem GIC Gradnje iz Rogaške Slatine podpisal pogodbo za izgradnjo nove podružnične osnovne šole v Marjeti na Dravskem polju. Pogodba je sklenjena po sistemu ključ v roke za vrednost 4,09 milijona evrov brez DDV oziroma za 4,99 milijona evrov z DDV.

Ob podpisu pogodbe: od leve, starška občinska pravnica Nuša Cvetko, starški župan Stanislav Greifoner, Rok Cajzek, GIC Gradnje, in Bojan Grus, ki na starški občini skrbi za področje komunale.
Občina Starše

Še isti dan je občina z nadzornim inženirjem uvedla izvajalca v delo in mu predala vso potrebno dokumentacijo. Do konca preteklega tedna je izvajalec opravil zakoličbo objekta, po tem bosta mogoča tudi prijava gradbišča in začetek gradnje - pripravljalna dela so začeli izvajati že ta teden. Glede na obetaven začetek na starški občini pričakujejo, da se bo izvajalec del tudi v bodoče držal rokov in objekt predal v uporabo v skladu s pogodbo do 31. avgusta prihodnje leto.

V sklopu investicije bodo zgrajene učilnice za potrebe osnovne šole, za vse štiri razrede, in učilnica za en vrtčevski oddelek. Hkrati bodo zgrajeni razdelilna kuhinja in jedilnica, sanitarije, hodniki in vse, kar sodi k takšnemu objektu. Obenem bodo zgradili telovadnico, dolžine 25 metrov in širine 15 metrov, uredila pa se bo tudi okolica šole. V ceno petih milijonov evrov je všteta še rušitev dveh starih šolskih objektov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta