Stojan Kerbler: Haloze niso več, kar so bile, ni več ljudi, ki se veselijo drobnih stvari

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
17.02.2020 12:56

Veliko jih je, ki želijo čestitati Stojanu Kerblerju, prejemniku Prešernove nagrade za življenjsko delo. Danes so mu priredili sprejem v ptujski mestni hiši.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stojanu Kerblerju je čestitala tudi županja Nuška Gajšek. 
Slavica PIČERKO PEKLAR

Ptujčani so se Stojanu Kerblerju, prejemniku letošnje Prešernove nagrade za življenjsko delo, poklonili danes dopoldne, ko so v poročni dvorani na Ptuju mojstru fotografije segli v roke in z njim nazdravili številni znani meščani, častni občani in prejemniki oljenk, ter predstavniki kulturnega življenja in dogajanja v mestu. Starosta slovenske fotografije z več kot tisoč samostojnimi in skupinskimi razstavami in več kot 550 nagradami za svoje fotografije je svoje delo več desetletij prepletal z domačim okoljem, njegove fotografije so kot ponarodele podobe časa, ki s svojo izpovednostjo vse bolj nagovarjajo.
"Ptujčani smo že zdavnaj spoznali vrednost dela Stojana Kerblerja in mesto se mu je pred skoraj tremi desetletji zahvalilo z veliko oljenko. Od leta 2008 je Stojan naš častni občan, človek, ki je za vse nas na svojih fotografijah upodobil in shranil košček zgodovine, saj marsikatere fotografije danes ni mogoče več narediti," je fotografa s ponosom pozdravila Nuška Gajšek, županja MO Ptuj. Mojster pa je v svojem nagovoru spomnil, da gre za način življenja: "Mojih Haložanov, tistih z mojih prvih fotografij, ni več. Tudi Haloz, kot sem jih spoznaval skozi objektiv svojega fotoaparata, ne. Razlike med podeželjem in mestom so se zabrisale, Haloze niso več, kar so bile in ni več ljudi, ki so se včasih veselili drobnih stvari."

Mojster fotografije Stojan Kerbler v družbi akademskega slikarja in prijatelja Dušana Fišerja v Galeriji mesta Ptuj. 
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta