Študentski klub Slovenskih goric: "Zadn cajt", da se nam pridružite

Aleksandra Papež
06.02.2021 05:25
V klubu veliko pomagajo svojim članom, pa tudi drugim, ki potrebujejo pomoč.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Utrinek s poletnega izleta na Kras, natančneje iz Štanjela
ŠKSG

"V tem obdobju se učimo. Veliko. Zbližali smo se z domačimi, bolje spoznali sami sebe ter predvsem odkrili, kako pomembno je, da si stojimo ob strani. Da pomagamo drug drugemu ter imamo ob sebi nekoga, ki bo z nami prebrodil tudi najhujše stiske," je sedanje stanje in minulo dogajanje strnila Teja Vogrinec iz Študentskega kluba Slovenskih goric (ŠKSG).

Veliko dobrodelnih akcij

Člani ŠKSG Lenart, ki je bil ustanovljen leta 2003, pa so bili v minulem obdobju tudi aktivni. Konec leta so sodelovali v projektu Božiček za en dan, pri čemer so omogočili zbirno mesto v Lenartu in z objavami vabili k sodelovanju v tem vseslovenskem dobrodelnem projektu, pomagali so Dobrim možem s Trojice s podarjenim paketom. Zbirali so računalniško opremo za učence, dijake in študente s stalnim bivališčem na območju lenarške upravne enote, ki zaradi pomanjkanja opreme doma niso zmogli slediti pouku in se tako tudi ne kvalitetno izobraževati. Ponudili so pomoč mladim mamicam in očetom ter v začetku tega leta enkratno denarno pomoč za člane ŠKSG, ki jo potrebujejo. Sicer pa organizirajo tudi seminarje, v tem času sicer le webinarje, o prvih razgovorih za službo, prvih korakih v svetu odraslih in drugih za mlade aktualnih temah.

ŠKSG mlade vabi k vpisu.
ŠKSG

Članom ponujajo številne ugodnosti

V minulem tednu so izvedli še webinar Iz karantene modrejši s ŠKSG, pripravili so tudi precej nasvetov za lažje učenje med izpitnim obdobjem, sredi katerega so študentje. S svojim trudom in skrbjo za korist mladih v svojem okolju so si leta 2013 prislužili bronasti grb Občine Lenart. Organizirajo izlete, ko je to seveda mogoče, in članom ponujajo številne ugodnosti - podarijo jim članarino v Knjižnici Lenart, brezplačno tiskanje v času njihovih uradnih ur, popust pri nakupu dodatne opreme pri podjetju A1, ugodnejši nakup vstopnic za več kopališč, Fitnes center Lenart, smučanje na Rogli ter Krvavcu in poleti igranje odbojke v Športnem parku v Voličini.

Žal v tem času veliko teh ugodnosti ne gre koristiti, a gotovo se bo tudi to spremenilo. Pobrskajte o njih na njihovi facebook in spletni strani. Posebej se veselijo dne, ko bodo lahko znova pripravili in izvedli svoj največji projekt Pütafest, ki so ga prvič pripravili leta 2015. Sicer pa se njihove dejavnosti dotikajo več področij - športa, kulture, študentske problematike in seveda zabave. "Če si študent ali dijak in še nisi naš član, je zdaj 'zadn cajt', da se nam pridružiš," sporočajo mladim.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta