Svetovno znani projektant mostov Marjan Pipenbaher bo častni občan Slovenske Bistrice

Irena Brdnik
05.02.2023 05:16

Občinski svetniki občine Slovenska Bistrica soglasno potrdili dobitnike letošnjih priznanj in nagrad, podelili jih bodo ob občinskem prazniku, ki je 12. marca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marjan Pipenbaher ima že vrsto priznanj. Med drugim je tudi Večerova osebnost gospodarstvenik Štajerske leta 2021, lani je prejel častni doktorat Univerze v Mariboru.

Letos bo naziv častni občan občine Slovenska Bistrica prejel svetovno znani projektant mostov Marjan Pipenbaher. "Po vseh strokovnih in drugih nagradah in priznanjih, ki sem jih dobil v tujini, ter od predsednika države Boruta Pahorja srebrni red za zasluge, je lepo prejeti priznanje tudi doma. Rad imam Slovensko Bistrico, rad imam ta veter, ki piha z Rogle in prinaša nove ideje s Triglava," je dejal.

Listino občine Slovenska Bistrica bo prejel nekdanji dolgoletni podžupan Stanislav Mlakar iz Vrhol za večletno, aktivno in zelo uspešno delo v organih Občine Slovenska Bistrica, predvsem na področju izvajanja razvojnih projektov lokalne skupnosti, varnosti ter zaščite in reševanja. "To je potrditev rezultatov mojega dela v zadnjih 25 letih, ko sem deloval v organih Krajevne skupnosti Vrhole Preloge, kot občinski svetnik in v zadnjih dvanajstih letih tudi kot podžupan Slovenske Bistrice. Pomeni tudi priznanje za moja angažiranja in moj prispevek. V ospredju so bili predvsem okoljevarstveni projekti, skrb za čisto in zdravo življenjsko okolje ter prizadevanja za osebno varnost ljudi," je povedal. Prizadeval si je tudi za vzpostavitev še večjega medkulturnega dialoga in za čim lažje ter uspešno prilagajanje tujcev, ki živijo v slovenjebistriški občini. Poseben dosežek vseh prizadevanj, tudi za zakonske spremembe, pa je, da ne samo v Slovenski Bistrici, ampak tudi drugje po Sloveniji, s še dodatnimi urami poučujejo tujce slovenski jezik v vseh osnovnih šolah.

Priznanja občine pa prejmejo Planinsko društvo Slovenska Bistrica za 100 let delovanja in prenašanja planinskega izročila in vrednot na bodoče rodove, uspešen judoist Judo kluba Impol Vito Dragič iz Slovenske Bistrice za vrhunske dosežke na področju športa, in Aktiv kmečkih žena Črešnjevec za požrtvovalno delo članic pri ohranjanju kulturne dediščine in podob naših krajev ter 30 let delovanja. Odločitev komisije je soglasno potrdil slovenjebistriški občinski svet na januarski redni seji. Prejemnikom so svetniki tudi zaploskali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta