V cerkvenjaški proračun dodali odkup prostorov za lekarno in modernizacijo dveh krajših cestnih odsekov

Franc Bratkovič
01.01.2022 03:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

ŠRC Cerkvenjak vse bolj upravičuje to ime. V letu 2022 načrtujejo še ureditev igrišča za odbojko na mivki in koloparka.

Franc Bratkovič

Na 19. redni seji občinskega sveta občine Cerkvenjak so tudi v drugo potrdili predlog proračuna za leto 2022. Ta je vmes doživel nekaj sprememb. Cerkvenjaški občinski proračun za naslednje leto bo na prihodkovni strani težak 2,26 milijona evrov in na odhodkovni 2,39 milijona evrov. Kar je za občane najbolj pomembno, je, da je proračun dokaj investicijsko naravnan in bo v te namene šlo 930 tisoč evrov.

V prihodnje tudi širitev vrtca

Tako bodo preplastili vaško cesto Smolinci-Novinci v skupni dolžini dveh kilometrov od krožišča Smolinci - Slavšina po Smolinškem vrhu do občinske meje z občino Sveti Andraž v znesku 80 tisoč evrov v letu 2022 in 80 tisoč evrov v letu 2023. Modernizirali bodo cesto Cogetinci-Kocmut-Grabonoški Vrh v dolžini 542 metrov oziroma v vrednosti 70 tisoč evrov. Še pred tem bo tu treba končati postopek odkupa in odmero ceste, ki bo prešla v občinsko last. V dolžini 350 metrov bodo preplastili cesto Kunova- Komarnica-Slaček ter asfaltirali del občinske ceste v Brengovi (Zibote) v dolžini 200 metrov in v Andrencih od domačije Vičar do klanca Zamuda. Modernizirana bo tudi cesta v Cerkvenjaku, v naselje družinam Kostanjevec in Govedič. Prav tako cesta v novem naselju v Cogetincih. Ob javni poti v Brengovi od Pučka do dovoza k Mihoriču bodo razširili bankine. V Grabonoškem Vrhu bo izvedena povezava zasebnega vodovoda z javnim. Pozabiti ne gre projekta Celovita obnova vodovodnega sistema Spodnje Podravje.

Občina Cerkvenjak pa mora v začetku novega leta izplačati še razliko od že izplačane are v tem letu v znesku 64 tisoč evrov za nakup objekta in zemljišča v centru Cerkvenjaka (Dokl-Bradač). Tu je še druga faza projekta Vitalin parka - točke za vitalnost v vseh življenjskih obdobjih, kjer bodo za njegovo širitev odkupili še sosednje zemljišče. V proračunu so načrtovana tudi sredstva za naročilo projektne dokumentacije za širitev vrtca v prihodnjih letih.

Zadolžitev občine za 130 tisočakov

S sprejetjem proračuna so svetniki in svetnici sprejeli sklep o odkupu prostorov za lekarno, ki jih bo Občina Cerkvenjak oddala v najem zasebni lekarni Špringer iz Gornje Radgone. Prav ta odkup prostorov za lekarno terja davek, s katerim se bo morala občina zadolžiti za 130 tisoč evrov. Na seji so potrdili še sklep o identifikaciji investicijskega projekta za Cerkvenjaški kul-turni oder. Prav tako so govorili o telefoniji oziroma optičnih priključkih, saj se širijo razne dezinformacije glede načrtovanega števila optičnih priključkov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta