V Hočah so porušili stari vrtec in pričeli graditi novega

Damijan Toplak Damijan Toplak
28.09.2019 06:33

Število vpisnih mest za otroke bodo povečali za petino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Hočah so porušili vrtec in do prihodnjega šolskega leta bodo na istem mestu postavili novega. 
Damijan Toplak

Projekt je vreden 4,5 milijona evrov, končan pa naj bi bil do šolskega leta 2020/21, vsaj tako upajo na Občini Hoče - Slivnica, ki je investitorka, pa vzgojitelji in drugi zaposleni v hoškem vrtcu ter otroci, ki vrtec obiskujejo, in njihovi starši.

Tudi dve vrtčevski gasilski brigadi

V občini Hoče - Slivnica delujeta dva vrtca, ob hoškem še slivniški. Hoški vrtec, pojasni Alojz Velički, ravnatelj OŠ Dušana Flisa Hoče, kjer so odgovorni tudi za ta vrtec, obiskuje 287 otrok, od tega 95 v Rogozi (tam se zaradi gradnje vrtca ne spreminja nič) in 192 otrok v Hočah. Ti bodo v tem šolskem letu "gostovali" na različnih lokacijah. Tri skupine (Polžki, Žabice, Račke) s skupno 42 otroki ostajajo v novejšem delu dosedanjega vrtca, tik ob vrtcu, ki so ga porušili. V (stari) telovadnici OŠ Dušana Flisa Hoče gostujejo štiri skupine (Zajčki, Srne, Muce in Pikapolonice) s 93 otroki, v večnamenski športni dvorani (VŠD) Hoče pa bo skupina Veveričk z 19 otroki. Dve skupini, Medvedki in Čebelice, ki so jih preimenovali v vrtčevski gasilski brigadi, s skupno 38 otroki pa to šolsko leto gostujeta v lani zgrajenem gasilskem domu v Bohovi.

V hoški šoli že 606 učencev

Pomembna informacija je še, da bo po zgraditvi vrtca v Hočah prostora za 350 otrok (namesto deset oddelkov jih bo po novem do trinajst), s čimer naj bi rešili prostorsko stisko za kar nekaj let, četudi se v občini Hoče - Slivnica zaradi vse več priselitev število prebivalcev in s tem otrok precej hitro povečuje. Prostorski širitvi hoškega vrtca pa bo v prihodnjih letih sledila še prostorska širitev OŠ Dušana Flisa, ki jo v tem letu obiskuje 606 otrok, lani jih je bilo 590. Že zdaj pa pripravljajo dokumentacijo za širitev jedilnice in šolske kuhinje, začasni razširjeni prostori so kar v šolski avli, v dveh do treh letih pa bodo zgradili še dodatne učilnice. Na hoški šoli je trenutno 140 zaposlenih, od tega 56 v vrtcih Hoče in Rogoza.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta