V Miklavžu iščejo investitorja za bloka

Damijan Toplak Damijan Toplak
22.05.2022 06:00

Petnajst od dvajsetih gradbenih parcel v stanovanjskem naselju Borov gozd je prodanih, iščejo še kupce parcel.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob miklavški trgovini Spar že gradi tudi uspešno miklavško podjetje Ekosen.
Damijan Toplak

Po zaključenem projektu gradnje stanovanjskega naselja Zelena terasa v Miklavžu​, kjer so v podjetju GMG Peter Žula že lani dokončali in prodali vseh 28 stanovanjskih hiš, tudi podjetje Agez kot lastnik zemljišč v sosednjem naselju Borov gozd pospešeno pridobiva nove lastnike za svojih 20 gradbenih parcel. Kot je pojasnil Simon Fleisinger iz podjetja Famaco, ki skrbi za prodajo, prodajajo še tri zemljišča velikosti 600 do 700 kvadratnih metrov pa tudi dve večji zemljišči (1200 in 1600 kvadratnih metrov) za investicijsko gradnjo, in sicer bo na enem poslovno-stanovanjski vila blok z osmimi do desetimi stanovanji, na drugem pa stanovanjski blok z 18 stanovanji. Za oboje je sprejet občinski podrobni prostorski načrt (OPPN), prav tako je zgrajena vsa infrastruktura. Preostalih 15 parcel v naselju je že prodanih.

Novogradnja v soseski Borov gozd za miklavškim Sparom
Damijan Toplak

Kupec kar štirih parcel je uspešno miklavško podjetje Ekosen, ki prodaja IR-panele, in na eni od parcel je že pričel graditi. Direktor Aleš Babič pravi, da bo na dveh parcelah družinska samooskrbna hiša. "Na tretji parceli bo poslovni objekt Ekosena s salonom in pisarnami. Na četrti parceli bo v drugem poslovnem objektu v spodnji etaži večnamenski prostor za oddajo (joga, hot joga, telovadnica), v zgornji etaži pa dva apartmaja in velnes," pojasni Babič. V naselju bo prostore imelo tudi eno od IT-podjetij, verjetno še kakšen obrtnik, medtem ko nove trgovine niso načrtovane.

Značilnost stanovanjskega naselja Borov gozd je tudi, pravi Fleisinger, da bo vsak kupec zemljišča gradil individualno in bo sam pridobival potrebna gradbena dovoljenja. Precejšnje zanimanje za nakup parcel Fleisinger pripisuje komunalni opremljenosti novega naselja pa tudi dobri lokaciji, saj je naselje Borov gozd v bližini avtocestnega priključka in je s tem zanimivo tudi za dnevne delovne migrante. Cena kvadratnega metra komunalno opremljenega zemljišča, tudi s plačanim DDV in komunalnim prispevkom, je v naselju Borov gozd sicer okrog 150 evrov. Z novimi gradnjami se bo število prebivalcev Miklavža približalo številki 5000, skupno pa bo občanov občine Miklavž na Dravskem polju že okrog 7300.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta