V Miklavžu pri Ormožu se veselijo večjega vrtca, kar bodo pridobili z gradnjo prizidka

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
19.11.2023 04:36

Za milijon in pol bodo s prizidkom in obnovo vrtčevske stavbe pridobili tri velike igralnice in velik skupni prostor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gradnjo novega dela vrtca in obnovo starega naj bi v Miklavžu pri Ormožu končali v juniju 2024.
Karolina Putarek

V Miklavžu pri Ormožu so pričeli graditi prizidek k stavbi otroškega vrtca ob tamkajšnji osnovni šoli, ki jo bodo temeljito obnovili. Naložba je vredna dober milijon in pol, Komunalno podjetje Ormož, izvajalec del, pa naj bi jo končalo do junija prihodnjega leta.

Denar za naložbo bo večinoma šel iz ormoškega občinskega proračuna, saj državnih razpisov za to zdaj ni. Miklavževski vrtec, ki organizacijsko sodi po tamkajšnjo osnovno šolo, v tem letu obiskuje nekaj manj kot 50 otrok, 24 pa še v njegovi podružnici ob OŠ na Kogu.

Obnove so si krajani že dolgo želeli in jo nekaj let težko pričakovali. Sedanji prostori vrtca namreč ne ustrezajo sodobnim predpisom o izvajanju vrtčevske dejavnosti, tistim, ki opredeljujejo, koliko prostora je treba zagotoviti glede na število otrok.

S prizidkom bo vrtec pridobil okoli 300 kvadratnih metrov novih prostorov, v prenovljenih prostorih starega vrtca bo tudi dovolj prostora za bodočo krajevno knjižnico, ki jo bodo umestili v nadstropje. Po končanih delih bo vrtec pridobil tri igralnice z izhodi na pokrite zunanje terase ter skupni večnamenski prostor, ki ga bodo ob morebitnem večjem vpisu lahko spremenili v dodatno igralnico. Poleg že omenjene knjižnice v nadstropju bo v preurejenem delu dosedanje zgradbe dovolj prostora tudi še za dve šolski učilnici.

Obnova zahteva ustrezno organizacijo pouka in dela tako v šoli kot vrtcu. Vrtec je sprva začasno deloval v šolski telovadnici, zadnje tedne pa v Domu kulture v Miklavžu, saj je bilo treba v njem najprej urediti primerno ogrevanje. A tako krajani kot starši otrok v vrtcu spremenjene pogoje zaradi gradnje sprejemajo z razumevanjem in potrpežljivostjo.To je ureditev še zadnjega vrtca v ormoški občini, ki ni izpolnjeval predpisanih pogojev za delovanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta