Izbrani izvajalci del za nov vrtec v Puconcih

Ines Baler, Vestnik
07.11.2023 07:00

Med štirimi prejetimi ponudbami za strojna in elektro dela je bila najugodnejša tista, ki jo je oddalo radgonsko podjetje GDO, gradnja, dom, okolje, d.o.o.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Občina Puconci

Občina Puconci je izbrala izvajalca del za nov objekt Vrtca Puconci. Med štirimi prejetimi ponudbami za strojna in elektro dela je bila najugodnejša tista, ki jo je oddalo radgonsko podjetje GDO, gradnja, dom, okolje, d.o.o. Vrednost del, ki jih bo podjetje izvedlo s tremi podizvajalci, je 2,6 milijona evrov. Notranjo opremo pa bo dobavil in montiral Eurodesign, podjetje za opremljanje objektov iz Apač, ki je oddalo ponudbo v višini slabih 254 tisoč evrov.

Vrednost projekta je slabih 3,7 milijona evrov

Nov vrtec, za katerega si občina prizadeva že dalj časa, bo stal ob puconski osnovni šoli in bo imel šest oddelkov. Skupna vrednost projekta je slabih 3,7 milijona evrov, od tega bo 1,1 milijona evrov nepovratnih sredstev, ki jih lahko občina počrpa do prve polovice leta 2025. Rok za dokončanje del je konec prihodnjega leta. "Projekt želimo zaključiti leta 2024, saj nov vrtec zaradi prostorske stiske nujno potrebujemo," pravi župan Uroš Kamenšek.

Za gradnjo namenili 400 tisoč evrov lastnih sredstev

Spomnimo, da je občina v začetku septembra tudi sprejela rebalans proračuna in zagotovila dodatna finančna sredstva za izvedbo projekta. V tem letu bodo za gradnjo namenili 400 tisoč evrov lastnih sredstev, preostanek v naslednjem. Občina bo najela tudi dolgoročni kredit. Župan pravi, da so na občini zadovoljni, da so naposled le dobili izvajalca del, dve javni naročili zaradi previsokih prispelih ponudb nista bili uspešni. Sam bi bil bolj vesel, če bi bila vrednost projekta nižja, a se zaveda, da bi glede na trenutne razmere z znižanjem cene verjetno vplivali na kakovost izvedbe. "Je pa znesek primerljiv s projekti v drugih občinah," je še dodal Kamenšek. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta