V Muretincih največ na novo okuženih

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
09.11.2020 12:00

V ptujskem domu upokojencev so okužbo s covid-19 uspeli zajeziti, se pa da seli na oddelke z demenco. Danes testirali vseh 115 stanovalcev enote v Muretincih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V domu upokojencev Muretinci zaznači širitev okužbe s koronavirusom.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Iz ptujskega doma upokojencev sporočajo, da jim je v enoti Ptuj, kot kažejo zadnja testiranja, okužbo s koronavirusom uspelo zajeziti na negovalni in bivalni enoti. Širi pa se okužba v enoti za osebe z demenco, kjer imamo v oskrbi 21 stanovalcev." Žal pa se okužba širi in novo žarišče je enota Muretinci, kjer je imamo v oskrbi 60 stanovalcev z demenco, pokretnih, ki navodil ne morejo osvojiti in upoštevati. Danes smo se tako odločili za testiranje vseh 115 stanovalcev enoti Muretinci, kjer smo testirali tudi 29 zaposlenih," sporoča Jožica Šemnički, direktorica Doma upokojencev Ptuj, ki dodaja, da je zaradi okužbe odsotnih tudi 42 zaposlenih iz enote Ptuj in po eden iz enote Kidričevo, Muretinci in Koper: "V redeči coni je danes 54 stanovalcev, 13 je hospitaliziranih." V enotah ptujskega doma upokojencev, Kopru in Juršincih, okužbe med stanovalcu nimajo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta