V Podlehniku priznanja za marljivost in domiselnost

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
19.07.2020 06:00

Turistično društvo Podlehnik je izpeljalo že 21. ocenjevanje urejenosti domov, kmetij in javnih objektov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nagrajena zidanica in vinograd Albine in dr. Alberta Petra Frasa
TD Podlehnik

Že 21 let člani Turističnega društva občine Podlehnik, ki ga vodi predsednik Milan Vidovič, izbirajo, ocenjujejo in izberejo najlepše urejeno okolico hiše, podobo poslovnega objekta, naj kmetijo in posamezne družine ali občane, ki se trudijo za prepoznavnost domačega kraja. Skozi leto izberejo naj božične jaslice in novoletno okrasitev, naj haloški klopotec in zidanico ter iščejo ohranjeno arhitekturno dediščino domačega kraja ter stare instrumente in druge eksponate, ki pričajo o življenju v Halozah.

Podlehnik je lahko še lepši

Nagrajena zidanica in vinograd Albine in dr. Alberta Petra Frasa
TD Podlehnik

Priznanja bodo podelili 8. avgusta

Člani podlehniškega turističnega društva bodo predvidoma 8. avgusta za nagrajence pripravili prireditev, na kateri jim bodo slovesno podelili priznanja. "Želimo si, da bi tudi letošnja prireditev z bogatim kulturnim programom pritegnila širok krog obiskovalcev, saj bodo nastopili izvrstni domači kulturni izvajalci," dodaja Vidovič. Prireditev bo na Gorci, kjer ima društvo tudi svojo etnografsko zbirko in prostore. "Vsem, ki skrbijo za domače okolje in turizem, se na tak način vsako leto zahvalimo, s čimer želimo spodbuditi tudi druge občane pri njihovem nadaljnjem delu za razvoj domače občine. Vemo, da so v naši okolici še takšni, ki bi si zaslužili katero od nagrad za svoje delo pri urejanju in skrbi za domače okolje. Vseh seveda tudi letos nismo mogli nagraditi, " sklene članica komisije Zdenka Golub.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta