V prvo nogometno člansko ligo MNZ Maribor tudi klub Rošnja Loka. Tretji iz občine Starše

Damijan Toplak Damijan Toplak
30.07.2023 04:10

Ekipama Starš in Marjete na Dravskem polju, ki sta bili lani drugo- in četrtouvrščena v prvi članski ligi Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Maribor, se bo v novi sezoni prvenstva pridružila še ena iz občine Starše, NK Rošnja Loka

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nogometna ekipa ŠD Rošnja Loka, ki si je izborila napredovanje v prvo nogometno ligo MNZ Maribor

NK Rošnja Loka se torej vrača v ligo po nekaj letih igranja v drugi ligi MNZ Maribor. Do začetka novega prvenstva imajo sicer nogometaši še nekaj odmora. Prične se namreč čez mesec dni, v soboto, 26. avgusta.

Srečko Pušnik, sekretar NK Rošnja Loka, pove, da so v klubu z lansko sezono zelo zadovoljni. Pred začetkom nove so si zadali, da se uvrstijo čim višje, in z dobrim delom trenerja Luke Pekeza in ekipe so si zagotovili napredovanje v prvo ligo MNZ Maribor. "Menim, da povsem zasluženo, saj smo imeli dolgo serijo neporaženosti - kar enajstih tekem. Moštvo je sprejelo koncept igre, ki ga je zastavil trener Pekez, tudi sam nekdaj odličen nogometaš, ki je odigral natanko 100 tekem v drugi slovenski nogometni ligi, v avstrijskih nižjih ligah pa je na 443 tekmah dosegel zavidljivih 291 golov. Moštvo je zelo dobra mešanica mladosti in izkušenj, želimo pa mu dodati nekaj novih nogometašev. Z nekaterimi novinci je dogovor o prestopu že dosežen, z nekaterimi se še dogovarjamo," pojasni sekretar kluba Pušnik.

Tradicija nogometa v občini Starše s 4000 prebivalci, kjer imajo kar šest nogometnih klubov pa pet članskih ekip in osem velikih nogometnih igrišč, je bogata in dolga. To pomeni tudi, da se igrajo številni občinski derbiji. "V prihajajoči sezoni nas čakata dve zahtevni tekmi proti tradicionalnim rivalom - neposrednim sosedom iz Starš in proti ekipi Marjete. Izziva se ne bojimo, čeprav imajo oboji v zadnjih letih več izkušenj z igranjem v prvi ligi MNZ Maribor. Finančno stanje v našem klubu je zadovoljivo, ob Občini Starše imamo nekaj manjših sponzorjev in donatorjev (MM Gradnje, Avtoservis Maribor, Weber Montage SI), ki nas podpirajo. To sezono se želimo uvrstiti čim višje in se izogniti direktnemu izpadu. Če bodo fantje še naprej tako prizadevni, bomo lahko tudi v sezoni 2024/25 gledali ekipo NK Rošnja Loka v prvi ligi MNZ Maribor," je prepričan Srečko Pušnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta