V Radizelu kar dva stanovanjska projekta, hiške in blok

02.10.2021 04:00
Gradnjo 14 stanovanjskih enot naj bi v Steli haus dokončali do septembra prihodnje leto, v Kolar GP pa bodo do pomladi 2023 zgradili stanovanjski blok, štiri enodružinske hiše in eno dvodružinsko.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stanovanjsko naselje, ki bo ob stanovanjskem bloku obsegalo še štiri enodružinske hiše in eno dvodružinsko.
Kolar GP

Mariborsko podjetje Stela haus, katerega lastnik in direktor je srbski poslovnež Vladimir Šunjka - ta se je tudi preselil v Slovenijo -, je dejavno že pet let. Njihovo podjetje v Lenartu samo sestavlja montažne hiše, ki jih potem tudi montira in postavi. Tako gradijo v Radizelu ob Hudourniški ulici na desetih parcelah, od katerih je sedem v njihovi lasti, 14 stanovanjskih enot, torej sedem stanovanjskih dvojčkov. Gradnjo bodo začeli marca prihodnje leto, hiše pa naj bi bile vseljive že septembra prihodnje leto. Njihove hiše izpolnjujejo standarde pasivne gradnje.

Proizvodnja hiš v Lenartu

"Naša družba bo na območju Radizela, natančneje v Hudourniški ulici, gradila 14 stanovanjskih enot v sodobnih nizkoenergijskih hišah. Gre za montažno gradnjo, v kateri se naše podjetje uvršča v evropski vrh, saj pri gradnji izbiramo le visokokvalitetne in energijsko učinkovite materiale," se pohvali Šunjka in doda, da se bo gradnja omenjenih objektov začela predvidoma marca prihodnje leto in bo zaključena septembra istega leta, ko bodo objekti že lahko postali dom prvim kupcem.

Na tem območju v Radizelu bo podjetje Stela haus postavilo sedem stanovanjskih dvojčkov. Foto: Stela haus
Stela haus

"Proizvodnja naših hiš poteka v novonastali proizvodnji v Lenartu, kjer izdelujemo montažne objekte za številna tržišča - od Slovenije, Avstrije, Nemčije, Nizozemske, Švice in Luksemburga. Trenutno zaposlujemo 20 ljudi, število zaposlenih pa se še povečuje. Trenutno naše proizvodnje zmogljivosti omogočajo gradnjo štirih objektov na mesec," še pove Vladimir Šunjka.

Zgrajen bo tudi stanovanjski blok

V Radizelu pa bo gradilo tudi podjetje Kolar GP iz Maribora. Gradili bodo stanovanjski blok z desetimi stanovanji in dvema poslovnima prostoroma, ter štiri enodružinske in eno dvodružinsko hišo, vse ob Mariborski cesti. Po besedah Marka Kolarja, investitorja tega stanovanjskega projekta, bodo stanovanjske hiše in stanovanjski blok vseljive najkasneje spomladi 2023, v kolikor pridobijo gradbeno dovoljenje še letos, pa verjetno že do konca prihodnjega leta. Vsi stanovanjski objekti bodo klasična gradnja, saj v njihovem podjetju zaposlujejo šest ljudi - od zidarjev, tesarjev do železokrivcev, zaposlili pa bi jih še več, pove Kolar, a je težko najti ustrezno delovno silo. Nedavno so sicer zgradili in tudi že prodali dve nadstandarni hiši tudi v bližnjem Framu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta