Vedno znova v Miklavškem gozdu: Odstranijo odpadke, a kmalu se pojavijo novi

Damijan Toplak Damijan Toplak
11.04.2021 05:00
Letos za zdaj zaradi koronavirusnih omejitev ni bilo možno izvesti čistilne akcije v miklavški občini.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vedno novi in novi odpadki v Miklavškem gozdu. Tokrat so brezvestneži v gozdu odložili odsluženo kritino, ki je lahko okolju nevarna. 
Dušan Kolarič

Pred kratkim smo že opozarjali na številne odpadke, ki jih odlagajo brezvestneži v Miklavškem gozdu. A na tem območju se pojavljajo novi in novi odpadki, o čemer priča tudi fotografija, ki nam jo je poslal bralec, sicer krajan Miklavža.

Nekatere odpadke v vmesnem obdobju, zlasti tiste bolj vidne ob cestah, odstranijo, spet drugih ne, nekateri brezvestneži pa odlagajo še več odpadkov, kot na primer nekdo, kakor je razvidno s fotografije, ki je zdaj sredi gozda odvrgel kar salonitne plošče oziroma valovitke, ki jih več ne potrebuje, hkrati pa je lahko ta gradbeni material zaradi morebitne vsebnosti azbesta zelo nevaren tako za okolje kot za bližnje stanovalce.

Miklavškega župana Egona Repnika smo povprašali, kako se s to problematiko spopadajo na Občini Miklavž na Dravskem polju, ali bodo organizirali kakšno čistilno akcijo, ki jih v obdobju epidemije koronavirusa praktično ni, in zakaj občani bolj ne izkoriščajo možnosti odlaganja odpadkov v zbirnem centru. "Kolikor hitro odstranimo odpadke, že se pojavijo novi. Redno jih odstranjuje občinski režijski obrat. Čistilna akcija je bila že večkrat organizirana, letos pa je za zdaj ni možno izpeljati zaradi covid ukrepov. Občani odlagajo odpadke v zbirnem centru v Miklavžu, očitno pa se pojavljajo občani, ki odpadke odlagajo zunaj mest, predvidenih za odlaganje. Predvidevamo, da so to občani, ki odvoza nimajo ustrezno urejenega in ne želijo redno odlagati v zbirni center. V zadnjem letu intenzivno s podjetjem Snaga odkrivamo te občane. Imamo odprtih kar nekaj postopkov glede ustrezne ureditve posod za odlaganje smeti. Žal je veliko poskusov izigravanja predpisov in sistema odvoza," odgovarja župan Repnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta