(VIDEO) Bistriški učenci glasbena senzacija

Natalija Sinkovič
25.06.2023 07:00

Učenci 2.b OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica glasbena senzacija s pesmijo Ka te češ, tak pač je.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Učenci komaj čakajo na nastop na festivalu, potem pa na zaslužene počitnice.
Natalija Sinkovič

Avtor pesmi Slavko Kovačič - Spidi je ustvaril to skladbo posebej za 2.b, razred, ki je znan po svoji ljubezni do petja in nastopanja. Mladi pevci so že posneli videospot in nastopajo na različnih otroških pevskih festivalih, kjer dosegajo odlične rezultate. Na otroškem pevskem festivalu v Varaždinu so zmagali, v Banjaluki dosegli tretje mesto.

Naslednji je Fens festival v Kopru od 23. do 26. junija. Skupina, ki se predstavlja pod imenom Tisa Rock & 2. B, že nekaj dni pred vsakim nastopom vadi in poskrbi, da so na odru oblečeni v pravem rockerskem slogu - črne majice in črne hlače, ki so lahko tudi usnjene.

"Nekateri med nami igramo tudi na kitaro, vsi pa plešemo in se zabavamo na odru. Učiteljica nas ves čas spodbuja, naj pojemo glasno," je povedala ena od drugošolk OŠ Pohorskega odreda. Tisa, njihova solo pevka, je navdušena nad prihajajočim nastopom in prepričana, da bodo dosegli odličen rezultat. Želijo si zmagati, a so zelo zadovoljni že s priložnostjo, da lahko nastopijo na Fens festivalu. V razredu 2. b pa je tudi izjemno nadarjena deklica Dana, ki že v drugem razredu preseneča s svojimi izjemnimi pesniškimi sposobnostmi (ena od pesmi je v okvirju teksta). Sodelovala je na mednarodnem natečaju, na katerem je sodelovalo okoli 180 mladih pesnikov, in osvojila bronasto medaljo.

Razredničarka Jana Ceder se iskreno veseli uspehov svojih učencev in je ponosna na njihove talente. Poudarila je, da je vsak otrok nekaj posebnega. "Ko opazim, da imajo otroci poseben talent, jih z veseljem spodbujam in pomagam pri njihovem razvoju," je povedala. Učenci so navdušeni nad njeno podporo in se že veselijo novega šolskega leta, ko bo spet njihova razredničarka.

Še prej pa jih čakajo počitnice, ki jih bodo nekateri preživeli na morju ali v planinah, drugi komaj čakajo, da bodo lahko čofotali v domačem bazenu in se igrali, pa tudi k babicam in dedkom se bodo odpravili, nekateri tudi na jahalni tabor. Dana pa bo med počitnicami zagotovo napisala kakšno novo pesmico.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta