Vzgojiteljica je svojo strast našla v ustvarjanju nakita

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
17.04.2022 05:00

Prvi izdelki so bili samo za domačo uporabo, sedaj Maja Breznik, po izobrazbi sicer profesorica zgodovine in pedagogike, ki je opravila prekvalifikacijo za vzgojiteljico, izdelke tudi prodaja in deli z javnostjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maja Breznik s svojim nakitom
Osebni arhiv
Maja Breznik s svojim nakitom
Osebni arhiv

Od nevadnega se veseli tudi svoje delavnice v novem domu. Da je bilo to že od začetka gradnje v načrtih, doda Maja Breznik iz Jurovskega Dola, ki se je z ustvarjanjem nakita prvič srečala čisto mimogrede. "V enem od nakupovalnih središč sem pred nekje desetimi leti opravljala promocijsko delo. Takrat sem se sprehodila mimo delavnice izdelave nakita iz umetne mase. Pomislila sem, da bi tudi jaz poskusila," pravi nasmejana vzgojiteljica predšolskih otrok, po izobrazbi sicer profesorica zgodovine in pedagogike, a jo delo v vrtcu po opravljeni prekvalifikaciji že nekaj let zares izpolnjuje. Ne nazadnje se lahko tudi pri tem delu umetniško izraža.

"Moji prvi izdelki so bili samo za domačo uporabo, sploh nisem vedela, kaj in kako, a sem ob postopku uživala, zato sem nadaljevala. Udeležila sem se več delavnic, tehnično znanje mi še manjka. Ker časa za udeleževanje na delavnicah zmanjkuje, kar sama preizkušam, raziskujem." Danes ne izdeluje le ogrlice, prstane, uhane iz različnih termično obdelanih umetnih mas, ampak tudi voščilnice, vabila, poslikala je tudi kar nekaj skodelic. Večkrat se loti servietne tehnike, ki je zahtevnejša in za katero je potrebnega več časa, hkrati pa je njena najljubša.

Osebni Arhiv

Ljubiteljsko ustvarjanje je pred dobrim letom preraslo v osebno dopolnilno delo, ki ob osnovnošolcu doma in urejanju novega doma ni zmeraj lahko. "Imam podporo partnerja in sina, a sem se naučila, kje je meja, koliko zmorem, in se znam ustaviti. Ko je vsega preveč, si novih moči nabiram na svežem zraku. Res rada sem zunaj, urejamo okolico, se igramo z žogo, gremo na sprehod."

Tudi v svojem domačem kraju je Maja, ki je svoje izdelke javnosti predstavila pod imenom Unikati Mai, zelo dobro sprejeta. "Lani septembra sem se prvič predstavila na sejmu na trgu v Jurovskem Dolu in bilo je res prijetno, tako da se res že veselim Jurjevega žegnanja, ki bo že prihodnji teden, 24. aprila, saj so me tudi letos povabili."

Njen prvi in največji kritik je njena mama. "Pri ustvarjanju me podpira in med izdelki zmeraj najde kaj zase, zato v šali pravim, da je tudi moja dobra stranka," v smehu razloži. "Za to, da svoje izdelke fotografiram in naložim na svojo facebook stran, je bilo potrebnega precej poguma, večkrat se mi je zdelo, da nisem dovolj dobra, a poskusiti ni greh." Nas pa je zanimalo tudi, kako se kot ženska upre, da vsega, kar ustvari, ne obdrži zase. "Je kar težko," odvrne z nasmehom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta