Z evropskim denarjem do bolj varčne pralnice, tradicionalnih oblačil ...

Aleksandra Papež
22.09.2019 05:44

Varstveno-delovni center Polž Maribor, enota Lenart, je v sodelovanju s podjetjem Rdeča nit, Konjeniškim društvom Slovenske gorice in Društvom Ovtar Slovenskih goric pripravil dogodek ob zaključku projekta Agatin čarobni plašč, vrednega 50 tisoč evrov, sofinanciranega iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predstavili so tudi žensko in moško promocijsko obleko. 
Arhiv VDC Polž, Enota Lenart

Zaradi slabega vremena niso mogli predstaviti terapije s konjem, ki so je bili deležni uporabniki VDC Polž med projektom, zato pa program ni bil nič manj poln.
Predstavili so Ovtarjevo ponudbo, na modni reviji sta Jožica Kramberger in ovtar Marko Šebart predstavila žensko in moško promocijsko obleko, odraz lokalnih navad v preteklosti, ki jo je zašila Magda Leš iz podjetja Rdeča nit, izvezli pa uporabniki VDC Polž z novimi stroji za vezenje. Leševa je med projektom za uporabnike VDC Polž, enote Lenart, pripravila tri delavnice, na katerih so izdelali torbico, ki je lahko hkrati podlaga za družabno igro, košaro za kruh iz blaga in nahrbtnik. Motive in vzorce za predstavljena oblačila je svetovala, oblikovala in narisala Nina Šulin.

Uporabnici VDC Polž Lenart med šivanjem
Arhiv Vdc Polž Lenart
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta