Zaplet s kupljeno parcelo za dom starejših v Markovcih

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
07.01.2020 15:36

V občini Markovci že leta napovedujejo gradnjo. Potem ko je občina že kupila zemljišče za postavitev, se je ustavilo, saj opozicijski svetniki izbrani lokaciji nasprotujejo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prostor, kjer naj bi v Markovcih zgradili dom upokojencev
Slavica PIČERKO PEKLAR

Po treh neuspelih glasovanjih za sprejetje občinskega podrobnega prostorskega načrta, na osnovi katerega bi lahko v občini Markovci začeli priprave na gradnjo doma upokojencev, je prav nadaljevanje tega projekta naloga, ki bo tudi v tem letu zaposlovala tamkajšnje občinsko vodstvo.

Prostor, kjer naj bi v Markovcih zgradili dom upokojencev
Slavica PIČERKO PEKLAR

Razdvaja občinske svetnike

Milan Gabrovec, ki so mu sovaščani pred dobrim letom zaupali ponovni županski mandat, se je že v preteklosti dajal z opozicijskimi svetniki v enajstčlanskem občinskem svetu, kjer imajo ti običajno večino. A tako zapletlo, kot se je pri domu upokojencev, se še ni. "Vsi vemo, da v Markovcih dom upokojencev s kakimi 150 posteljami potrebujemo. Naši starejši sovaščani bi radi jesen življenja preživeli v domačem okolju, med znanimi ljudmi. Dom ne nazadnje prinaša tudi nova delovna mesta in ta bi bila še kako dobrodošla. To vedo tudi svetniki, ki vztrajno zavračajo lokacijo in ki so pred letom potrdili nakup zemljišča, kar nas je stalo blizu 370 tisoč evrov. Zdaj, ko bi morali narediti še korak naprej, pa sprejetje potrebnih dokumentov zavračajo. Tega njihovega ravnanja preprosto ne razumem, zato bi rad, da za to, kar počnejo, tudi sprejmejo odgovornost. Ne pred mano, temveč pred našimi ljudmi," pravi župan Gabrovec.

Prostor, kjer naj bi v Markovcih zgradili dom upokojencev
Slavica PIČERKO PEKLAR

Zbor volivcev, referendum?

"Svetniki, ki vztrajno nasprotujejo izbrani lokaciji, prehitevajo, ko svojo odločitev povezujejo s ceno investicije, podobo objekta in ceno storitev. Vse to je stvar nadaljnjih pogovorov in skupnih odločitev. Prav nič v zvezi z gradnjo še ni dorečeno, še manj odločeno. Tudi to, kdo bo gradil in za kakšno ceno, je stvar prihodnjih občinskih odločitev," razlaga markovski župan.

Prostor, kjer naj bi v Markovcih zgradili dom upokojencev
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta