Zavod Dornava: Otroci tudi ob konjih spoznavajo službo svojih staršev

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
24.07.2021 04:00
Ponosni na certifikat Družini prijazno podjetje so otroke zaposlenih povabili na druženja s konji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv ZDUV Dornava

Otroci 450 zaposlenih v Zavodu za usposabljanje, delo in varstvo (ZUDV) dr. Marijana Borštnarja v Dornavi so se to leto razveselili več povabil na druženje s konji, kar so v zavodu povezali še s spoznavanjem delovnega okolja, v katerem delajo njihovi starši. "Za pridobitev certifikata Družini prijazno podjetje smo se odločili, da bi naši delavci čim lažje usklajevali družinsko življenje z delovnimi obveznostmi. Vemo, kako pomembno je počutje zaposlenih, ki so v preteklem letu opravili veliko delo in izkazali vso skrb pri delu z našimi 450 uporabniki. Veliko odrekanja je bilo treba, a skupaj smo zmogli prestati tudi obdobje številnih ukrepov," pravijo v zavodu.

Druženja tudi jeseni

Druženja z otroki zaposlenih so tam organizirali že v preteklosti, zdaj so jih nadgradili s predstavitvijo terapij s konji, ki jih že skoraj 30 let izvajajo v zavodu. "Otroke naših sodelavcev, zanimanje je veliko, v svet konjev pospremi Tanja Šafranko, naša defektologinja in licencirana terapevtka za terapijo s pomočjo konja. Druženja bomo organizirali tudi jeseni, tako da bodo vsi, ki si to želijo, lahko spoznali naše delo in konje, imamo tri islandske konje, tudi zajahali," pravi Laura Zagoranski, skrbnica certifikata Družini prijazno podjetje.

Arhiv ZDUV Dornava

V dornavskem zavodu terapije s konji izvajajo že več kot četrt stoletja, terapevtski program, ki se je v vseh teh letih izkazal za še kako pomembnega, so oblikovali sami, znanja o terapiji s konji pa so nabirali tudi v tujini. Program je zastavljen tako, da spodbuja motoriko, komunikacijo, socializacijo, kar povežejo z mnogimi znanji in veščinami, prilagojenimi uporabnikom. Na področju terapij s konji, ki imajo izredne blagodejne učinke, dela sedem zaposlenih - štiri hipoterapevtke, dva inštruktorja jahanja in pedagoginja.

300 uporabnikov

Z odzivom na urice s konji je nadvse zadovoljna tudi Ivanka Limonšek, vršilka dolžnosti direktorja ZUDV Dornava: "Za nami je težko leto, zato smo vsi veseli, da se lahko spet družimo. Zelo pomembno se mi zdi, da otroci spoznavajo delovno okolje svojih staršev in se srečajo z našimi uporabniki. Druženja so nepozabna in so jih veseli tako naši uporabniki kot obiskovalci." V Zavodu Dornava biva nekaj več kot 300 uporabnikov, med njimi je 91 otrok, 177 uporabnikov je vključenih v varstveno-delovni center, 56 jih živi v stanovanjskih enotah."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta