Zavod Hrastovec: Po tedenu dni zatišja zdaj znova okužbe

Hojka Berlič
01.12.2020 08:09
Na testu za novi koronavirus je bila pozitivna zaposlena iz dislocirane bivalne enote Rožengrunt v Občini Sveta Ana. Stanovalce preselili na sedež zavoda.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stanovalce iz dislocirane bivalne enote Rožengrunt so preselili v sivo cono na sedež zavoda Hrastovec. Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

Po tem, ko so še v začetku preteklega tedna iz Socialno varstvenega zavoda (SVZ) Hrastovec prišle spodbudne novice, da novih okužb niso zaznali in da se število obolelih zmanjšuje, so včeraj znova, kljub, kot pravijo, upoštevanju vseh navodil in priporočil, ponovno zabeležili novo okužbo: "Rdeča cona ostaja na Depandansi C, kjer je nastanjenih 16 stanovalcev, en stanovalec je na bolnišničnem zdravljenju, covid-19 pozitivnih je 17 zaposlenih." 

Kot pojasnjujejo v zavodu, so slabo polovico zdravih stanovalcev, ki so jih v začetku preteklega meseca začasno umaknili iz sedeža zavoda in jih nastanili v športni dvorani v Voličini, že preselili nazaj na sedež zavoda. Preostale stanovalce pa bodo preselili, ko se bodo razmere v zavodu normalizirale.

Stanovalci, ki so nastanjeni v rdeči coni, se, pojasnjujejo v zavodu, počutijo dobro in virus prebolevajo v lažji obliki, nekateri pa brez vidnih simptomov. "Za nami je prva adventna nedelja, zato so se zaposleni maksimalno potrudili, da so stanovalcem kljub poostrenim ukrepom pričarali praznično vzdušje. Stanovalce bomo v prihajajočem decembru 'razvajali' s sladkimi dobrotami, z več sadja in majhnimi pozornostmi. Naši animatorji se bodo potrudili, da bodo prazniki prijetni in radostni, nudena jim bo tudi dodatna psihosocialna pomoč. Zavedamo se resnosti situacije, vendar jim obenem želimo omogočiti kar se da normalno bivanje in čim bolj mirno praznovanje prihajajočih praznikov, ki nam vsem veliko pomenijo,” pravi direktorica SVZ Hrastovec mag. Andreja Raduha.

Iz Hrastovca so še sporočili, da trenutno nimajo kadrovskega primanjkljaja in da imajo tudi dovolj osebne varovalne opreme.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta