Zbirajo kovino za gasilski avto

Katarina Trstenjak
25.11.2018 06:47

Odziv je dober - doslej so v Staršah zbrali že dva kesona odpadnih kovin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odpadne kovine za zdaj hranijo pri članih društva.
Arhiv Pgd Starše

V Prostovoljnem gasilskem društvu Starše so se nekoliko drugače lotili zbiranja denarja za nadgradnjo rabljenega gasilskega vozila, ki so ga kupili pred časom. Zbirajo namreč vse vrste odpadnih kovin (cevi, radiatorje, peči, dele klimatskih strojev, akumulatorje, pločevinke, kable, ventile …).
Idejo so starški gasilci dobili pri prijateljih iz gasilskega društva Dolič - Šentflorjan, ki so s tovrstno akcijo v dveh letih zbrali 90 ton odpadnih kovin, kar je prineslo nekaj tisoč evrov. Starški gasilci so akcijo pričeli novembra, vztrajali pa bodo vse do poletja. "Odziv ljudi je dober. Do sedaj smo zbrali že dva polna kesona, trenutno polnimo tretjega," pravijo iznajdljivi gasilci. Zaradi varnosti kesone hranijo pri članih društva. Tisti, ki so jim pripravljeni odstopiti kovine, jih morajo le o tem seznaniti, gasilci pa sami pridejo po odpadni material. Kovine bodo kasneje prodali najboljšemu ponudniku. Tisti, ki vam doma ležijo odpadne kovine in ste jih pripravljeni podariti za nadgradnjo gasilskega vozila, to sporočite na info@pgd-starse.si.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta