Zdravstveni dom Ptuj: Nov rešilec za najnujnejšo pomoč

Hojka Berlič Hojka Berlič
23.12.2019 20:52

Veselijo se treh novih vozil, med njimi tudi sodobnega reševalnega vozila. V prihodnjem letu bodo zaključili še drugo nadgradnjo stavbe površine 600 kvadratnih metrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ključe novih vozil je direktorici in sestram patronažne službe slavnostno predala ptujska županja Nuška Gajšek. 
Hojka Berlič

Služba nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma (ZD) Ptuj je včeraj dobila ključe novega reševalnega vozila, prvega v voznem parku z avtomatskim menjalnikom, v vrednosti 133.000 evrov. ZD je skupaj s ptujsko občino za novo vozilo uspešno kandidiral na razpisu, država je za vozilo primaknila 44 tisoč evrov, 5000 evrov je prispevala občina, preostanek je zagotovil ZD sam. "Ker pa avtomobil sam ne more brez opreme, smo namenili 20 tisoč evrov še za defibrilator, ki je življenjskega pomena. Tako da je ta avtomobil namenjen res za najnujnejša stanja. Upamo, da ga bodo naši prebivalci potrebovali čim manj. Ampak kadar pomoč potrebujejo, jim moramo pomagati z ustrezno opremo in vozili," je ob slavnostni predaji vozila dejala direktorica ZD Ptuj Metka Petek Uhan.

Novo reševalno vozilo se ponaša z avtomatskim menjalnikom in sodobno opremo. 
Hojka Berlič

Druga nadgradnja v zadnjih letih

Z zadnjo nadgradnjo so zaključili pred dvema letoma, ko so odprli nove prostore nad zobotehniko in s tem pridobili nove prostore za fizioterapijo, zobozdravstveno preventivo, nove prostore za referenčne ambulante in finančno-računovodske storitve. Septembra pa so začeli še z drugo nadgradnjo nad zobozdravstvenimi ambulantami, s katero bodo v drugem nadstropju pridobili okoli 600 kvadratnih metrov prostorov. Kot je povedala Petek Uhanova, dela potekajo po načrtih, predvidoma naj bi jih zaključili do septembra prihodnje leto: "S tem bomo pridobili prostore za dispanzer za mentalno zdravje in za zdravstveno-vzgojne programe. V okviru tega bomo imeli dve veliki predavalnici in telovadnico ter ordinacije za dispanzer. Imeli bomo tudi antistresno sobo. Prostore, v katerih sedaj opravljajo te dejavnosti, bomo v prihodnje namenili splošnim ambulantam in specialistiki." Razlog za vnovično nadgradnjo, pojasnjuje Petek Uhanova, je v potrebah prebivalstva in širitvi programov, saj je v zdravstvenem domu vse več zaposlenih, trenutno okoli 250. Denar za celotno investicijo, brez opreme, v skupni vrednosti 886 tisoč evrov so zagotovili sami iz presežka poslovanja iz preteklih let. Njihovi načrti za prihodnost pa so močno odvisni od novih razpisov in programov ministrstva.

V pričakovanju novih zaposlitev

Prav te dni tako pričakujejo rezultate še enega od razpisov, na katerega so se prijavili v sodelovanju z Domom upokojencev Ptuj, za dolgotrajno oskrbo oziroma oskrbo na domu. "Gre za določene storitve, ki jih bodo pacienti deležni brezplačno na domu. Tu bomo delovali kot vstopna točka. Lahko bomo ocenili 200 ljudi, ki bodo imeli dodatne brezplačne storitve na domu. Ta program, če ga bomo pridobili, predvideva tudi devet novih zaposlitev, potrebovali bomo tudi dodatne prostore," še pravi Petek Uhanova, ki v prihodnosti tako ne izključuje še kakšne nadgradnje stavbe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta