Ženski pevski zbor Lipa s Svetega Duha na Ostrem vrhu prepeva že trideset let

Špela Pokeržnik
22.10.2022 04:30

Ljubezen do narodne in ljudske pesmi je pred tridesetimi leti, na pobudo zborovodkinje Darinke Maček, združila 15 domačink, ki so se povezale v pevski zbor Lipa. S koncertom so proslavile okroglo obletnico ubranega prepevanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ženski pevski zbor Lipa
Špela Pokeržnik

Zbor trenutno šteje deset članic, okroglo obletnico pa so obeležile minulo soboto s koncertom v dvorani Doma Lackovega odreda na Svetem Duhu na Ostrem vrhu. "Nocoj smo v pesmih stkale naše občutke, naše misli, spomine in želje. Visoka obletnica delovanja pa je tudi odraz velike pripadnosti, vztrajnosti, spoštovanja in dobre volje," je po koncertu dejala Mačkova.

Zbor je neprekinjeno deloval vsa leta in polepšal veliko prireditev v domačem kraju in drugod po Sloveniji. Pevke so ob drugih nastopih v kraju tradicionalno pripravljale prireditev ob materinskem dnevu in se uspešno predstavljale na revijah pevskih zborov Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, območne izpostave Ruše.

Na slovesnem večeru je vodja območne izpostave JSKD Ruše članicam izročila posebna priznanja.

Ob jubileju so prejele priznanje JSKD, Območna enota Ruše 
Špela Pokeržnik

"Z veseljem spremljamo delo zbora Lipa, ki smo mu ta večer podelili jubilejno plaketo za dolgoletno uspešno delovanje. Priznanje v zahvalo za požrtvovalno umetniško vodenje od samega začetka do danes smo podelili zborovodkinji Darinki Maček, za vodenje in organizacijsko delo vseh trideset let pa je priznanje prejela tudi predsednica pevskega zbora Polonca Sivec," je povedala Zvezdana Remšak, vodja območne izpostave JSKD Ruše.

Nastopili so tudi otroci podružnične šole.
Špela Pokeržnik

Sobotni večer je ob nastopu slavljenk postregel še z dodatnim bogatim kulturnim programom, v katerem so nastopili otroci podružnične osnovne šole Sveti Duh na Ostrem vrhu in priložnostni ansambel, ki so ga sestavljali glasbeni prijatelji iz domačega kraja in bližnje okolice.

Koncerta se je udeležila tudi županja občine Selnica ob Dravi Vlasta Krmelj. "Vsem pevkam zahvala, da s takšno ljubeznijo gojijo narodne in domoljubne pesmi ter tudi lepšajo nedeljske maše v kraju. Neizmerno cenimo njihov trud," je dejala županja in zboru zaželela še mnoga leta delovanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta