Zlati maturanti s Ptuja: "Bili so res posebna generacija"

Hojka Berlič Hojka Berlič
02.10.2022 03:00

Za srednješolce, ki so srednješolsko izobraževanje zaokrožili z nazivom zlati maturant 2022, torej so dosegli 30 ali več točk (od možnih 34) je ptujska županja Nuška Gajšek pripravila sprejem in jim čestitala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zlati maturanti na sprejemu
Hojka Berlič

"Takih rezultatov zagotovo ni bilo preprosto doseči, tudi glede na težke okoliščine, ki so jih spremljale skozi izobraževanje. Bili so res posebna generacija," je izpostavila županja Nuška Gajšek in poudarila željo, da se, čeprav jih vleče tudi k iskanju znanj in izkušenj onkraj meja občine in v tujino, kasneje vrnejo na Ptuj in tako pripomorejo k razvoju.

Med tistimi, ki so na maturi dosegli izjemen rezultat, je tudi Dominik Lešnik, zlati maturant na Strojni šoli Ptuj. Ta naziv je neke vrste poplačilo za ves trud in potrditev, da se je pravilno odločil pri izbiri svoje nadaljnje izobraževalne poti: "Da bom zmogel dokončati študij brez težav in da imam dovolj predznanja, da bom dober strokovnjak na področju strojništva. Univerzitetni program strojništva mi je najbližji, saj sem se za tehniko, fiziko in matematiko začel zanimati že po zaključeni osnovni šoli."

Po besedah direktorja Šolskega centra (ŠC) Ptuj Otona Mlakarja so novi dosežki maturantov zagotovo tudi dokaz, da z našim šolskim sistemom nikakor ni kar na splošno vse narobe: "Seveda ga je vedno mogoče spreminjati, kar tudi počnemo. Vedno znova pa se najdejo posamezniki, ki dokažejo, da je mogoče dosegati tudi zelo dobre oziroma odlične rezultate."

Z dosežki dijakov so po besedah ravnatelja Boštjana Šeruge zadovoljni tudi na ptujski gimnaziji: "Danes smo videli le del, torej pet najboljših po rezultatu, po doseženih točkah. Za tem pa je še cela kopica dijakov, ki so prav tako dosegli izjemne uspehe na splošni maturi, saj jih je 38 odstotkov poseglo odličnem uspehu. Vse to kaže, da so se znali prilagoditi spremenjenim okoliščinam, ki so za njih trajale skoraj večji del šolanja. Verjamem, da so dobili dovolj dobro popotnico za nadaljnjo izobraževalno pot in da jih bodo na srednješolska leta vezali izjemno lepi spomini, četudi bodo posebni."

Zlatih maturanti Gimnazije Ptuj v letu 2022 so Uroš Ber, Matija Berden Strelec, Manja Dokl, Matija Peršak in Lan Trafela. Zlati maturanti v letu 2022, ki so opravljali poklicno maturo, pa so na Šoli za ekonomijo, turizem in kmetijstvo ŠC Ptuj Jure Bezjak, Nina Bogša, Anja Petrovič, Tina Voljč, Teja Žumer in Nejc Pevec. Na Elektro in računalniški šoli ŠC Ptuj Nejc Rantaša in Svarun Čelan. Na Strojni šoli Ptuj pa Dominik Lešnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta