Afera Ana Roš: Desničarji še danes radi jedo čufte

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prizor iz legendarnega spota Slovenija, moja dežela

Kuharska mojstrica Ana Roš iz Hiše Franko je z jezno objavo na instagramu - da ima poln kufer "neverending prisona" (neskončnega zapora) in da vlada "ne komunicira s hospitality businessom" - dregnila v osje gnezdo in nehote povedala še bistveno več, kot so desničarji in še marsikdo sposobni razumeti.
Problem je bil prvotno v tem, da je svojo jezo Ana Roš že v prvem stavku asociirala z Bandiero rosso. Napaka. Odkar je Alenka Bratušek leta 2014 na proslavi za dan OF v Stožicah v prvi vrsti migala in pela na live verzijo v izvedbi Pinka Tomažiča in Zaklonišča prepeva, je ta antifašistična pesem v Sloveniji nezaželena.
Na povračilni udarec ni bilo treba dolgo čakati. Ano Roš, ki je po gostinskem lockdownu ostala (citiram) "brez mastnega zaslužka", so v enem od desničarskih medijev oklofutali takole:
"Gostje v Hiši Franko so svetovni požeruhi, tako rekoč predelovalni obrati za gnoj. To so ljudje, ki živijo zato, da jedo, ne pa, da bi jedli zato, da živijo. Ali je v Hiši Franko kdo kdaj pomislil na lakoto v svetu in tudi v nekaterih slovenskih domovih?"
Resnici na ljubo je treba povedati, da se je Časnik za ta tekst opravičil in ga tudi umaknil. Morda je zaleglo, da jih je okrcal Žiga Turk himself, ki je sicer tam kolumnist.

slovenija moja dezela
Neznan
Marko Crnkovič
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta