(BRANJE) Kako nam korono na ogled postavijo nekateri zdravniki

Je novi koronavirus naraven ali ne? Zelo verjetno je, da ima virus naraven izvor tako kot vsi njegovi manj nevarni ali bolj nevarni sorodni koronavirusi. Teoretično je možno tudi, da je šlo za nenamerno uhajanje iz raziskovalnega inštituta. Malo verjetno je, da bo znanstvena javnost dobila vpogled v vse viruse in vse podatke, ki bi jih potrebovali, da bi to trditev dokazali. Nič nimam proti alternativi in kvantnemu dojemanju sveta. Ni pa prav, da tisti, ki imajo medicinsko izobrazbo, tako napačno razlagajo dejstva in s tem potencialno škodujejo. In ne bi bilo pravilno, da bi drugi del stroke ob tem (spet) samo molčal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Na medmrežju je po objavi v Večerovem spletnem portalu zaokrožil prispevek gospoda Sebastijana Piberla in je v začetku tedna priplaval tudi do moje spletne pošte. Poslal mi ga je kolega in me povprašal po mnenju. V zadnjih dneh dobivam zmeraj več podobnih vprašanj s kakšno kopijo teksta, da je novi koronavirus izmišljen, ali pa o hitrih testih ali o tem, ali bo res še en val epidemije. Omenjeni prispevek pa je bil v tako številnih pogledih tako napačen, da ne morem ponovno samo na hitro odgovoriti tistemu, ki mi je sporočilo poslal.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta