(BRANJE) SDS ne vidi, da žanje, kar seje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Prijazni so samo v Šentjoštu nad Horjulom, sicer pa se od državnega zbora do twitterja samo kregajo in žalijo vse živo. Kaj se sploh čudijo?
Bom poskusil čim bolj preprosto razložiti. Tako levim kot desnim.
Dejstvo je, da imam tako levičarjev kot desničarjev poln kufer. Ali če sem še bolj natančen: poln kufer imam ekstremistov, teh najbolj fanatičnih in izpostavljenih. Levih in desnih.
Levičarji in desničarji mi ne grejo na živce nasploh in ne toliko zaradi samih vrednot, ki jih zagovarjajo, ampak zaradi svoje javne državljanske drže. (Pa še česa, seveda, ampak tu so med njimi že razlike.)
Na obeh straneh ne maram tega samopriliznjenega in patetičnega signaliziranja moralnopolitične neoporečnosti. Tega njihovega oklepanja oblastí ali hlepenja po oblásti, tega preštevanja, zamerljivosti, maščevalnosti, nepozabljanja, tega vase zaverovanega moraliziranja edino pametnih, ne nazadnje pa tudi te medijske nizkotnosti.
Jaz pa v nasprotju s temi prevladujočimi imperativi pravim, da živimo v takih časih in v taki situaciji, da je bolje biti tiho in nehati s temi neumnostmi. Ker to se ne bo dobro končalo, če se ne bomo pravi čas ovedli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta