Počutimo se kot orkester na Titaniku. So res za vse krive turistične agencije?

Potovanje in turizem že dolgo nista zgolj luksuz. Sta logični in verodostojni potrebi homo sapiensa 21. stoletja. Turizem je neobhodna dejavnost današnjega časa in že vsaj desetletje najpomembnejša gospodarska panoga sveta

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Kot zaprisežen turistični zanesenjak bi želel spustiti svoje trpeče razmišljanje v svet potovanj tega trenutka. Ki jih ni. Do nedavnega niti v sosednjo občino. Moj turizem je dobil knockdown, kot bi ga izvedel Dejan Zavec v svojih najbolj podivjanih časih. Panoga se je znašla v izjemni, težko obvladljivi situaciji. Na tleh. Na pandemijo ni bil pripravljen nihče. Ne Svetovna zdravstvena organizacija, ne OZN, ne vlade držav, ne turistične agencije in njihovi potniki in tudi ne obstoječa zakonodaja Evrope in Slovenije. Zaradi tega sprejemamo vsak teden nov sveženj interventnih ukrepov in zakonov. Jih naknadno še dopolnjujemo in nadgrajujemo. Pripetilo se je nekaj, kar je bilo težko predvideti. Ali pa smo zatiskali oči pred možnostjo takšne pandemije.

Praga
Epa
Robert Balen
Miran Bende
Arhiv Večera
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.