(POGLED) Kolumna Vesne V. Godina: SDS ima prav. Če bi Golob bil moder, bi Bešiča Loredana odstavil

Vesna V. Godina Vesna V. Godina
28.06.2023 18:11
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brez gledanja v stekleno kroglo lahko napovemo, kaj se bo zgodilo ob interpelaciji: Bešiča Loredana bo koalicija složno podprla in si tako še dodatno spodkopala položaj med volilci.
Brez gledanja v stekleno kroglo lahko napovemo, kaj se bo zgodilo ob interpelaciji: Bešiča Loredana bo koalicija složno podprla in si tako še dodatno spodkopala položaj med volilci.
Robert Balen
V nadaljevanju preberite:

- Če bi bila na Golobovem mestu, padca javnomnenjske podpore pod podporo SDS ne bi jemala preveč lahkotno. Že res, da ima Golob (zaenkrat še) stabilno in zanesljivo večino v parlamentu.

- Če bi bila torej na Golobovem mestu ali na mestu poslancev Gibanja Svoboda, bi me zelo skrbelo, da ima danes največjo politično podporo spet JJ oz. SDS. In bi začela v zvezi s tem tudi ukrepati.

- Kot vse dosedanje kvazileve vlade je tudi Golobova pred skorajda nerazrešljivo kvadraturo kroga. Če želi okrepiti svojo podporo v fluidnem delu levega volilnega telesa, mora začeti realizirati levi del svojega političnega programa. Recimo v zdravstvu. Kar pa je v nasprotju z osebnimi interesi ministra za zdravje. Ki hoče postati družbeno plačan svobodni zdravnik.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta