(REKLI SO) Peter Frankl o veliki krizi in nas: Slovenska veseloigra

30.01.2024 17:00

Peter Frankl, glavni urednik in direktor Financ, v kolumni o aktualnem stanju slovenske politike in resnosti razmer sicer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

"Svet je v veliki krizi. A v Sloveniji se ta kriza bolj kot drugje kaže tudi kot folklorna veseloigra. Ministrici Dominika Švarc Pipan in Emilija Stojmenova v tem vladnem in političnem šovu igrata pomembno vlogo, vsaka s svojimi aferami in usmiljenja vrednimi izgovori. Verjetno bosta obe kmalu nekdanji ministrici, ena ne ve, kaj je skrbni pregled, in kupi nepremičnino 'na lepe oči', druga pa ne zna povedati, čemu je nabavila za šest milijonov evrov računalnikov. Nekdanja ministrica Sanja Ajanovič Hovnik se je s prijateljicami na državne stroške potepala po New Yorku, zdaj se bo verjetno kar dobro znašla v novi državni službi. Predsednica Pirc Musarjeva užali berače, sicer neškodljivi nekdanji predsednik Pahor je bil kraljevič Instagrama pa še kake se je rad znebil – to je marsikomu šlo v nos. Tina Gaber, partnerka predsednika vlada, vesoljno Slovenijo rada preseneti s kako novo mično opravo, tudi na državnih proslavah, pa objavami na družbenih omrežjih, kjer, denimo, v stanju med budnostjo in spanjem šepeta o veganskih sarmah soproge ministra za finance. /.../ 

Peter Frankl
Marko Crnkovič

Slovenci, ki radi razmišljamo trezno in, lahko rečem, da nam je večinoma mar, kot zmerno liberalni in tudi konservativni ne želimo biti del tega šova, v katerega so nas potegnili. Lahko se kdaj pa kdaj sicer nasmejemo, a kljub temu bi na čelu države želeli imeti demokratično izvoljene ljudi, ki vedo, kdaj komu kaj pritiče, ki so resni in ki kaj znajo. Ni nujno, da so genialci, a naj bodo pametni in razumni. Ni zaželeno, da se 'ven mečejo'. Tudi ob takih politikih sicer ne bomo Švica, a zaslužimo si oceno, ki je višja od 'minus povprečno'. Komedija nas gotovo zelo veliko stane in kdo bo takim politikom brez slabe vesti plačeval vse višje davke? Taka politika je vse prej kot zrela, da nas vodi v vse bolj kompliciran in nevaren svet." (dr)

 

Vir: Finance

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta