CSD Murska Sobota: raje najemnina kot novogradnja

Majda Horvat Majda Horvat
22.10.2018 20:55

Za kaj bo mestna občina namenila več kot sto let staro stavbo, ki je potrebna temeljite obnove

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najemnino za nove prostore plačuje ministrstvo.
Nataša Juhnov

Murskosoboški center za socialno delo (CSD) je s prvim oktobrom začel poslovati v novih prostorih na Trgu zmage v Murski Soboti, in to v prvem nadstropju stavbe NLB. Ta je prostore tudi uredila in opremila ter jih dala v najem, ker pa se je obnova nekoliko zavlekla, je selitev, napovedana za avgust, stekla dober mesec pozneje.

Dražbi brez dražilcev

Več kot sto let staro spomeniško zaščiteno stavbo so dvakrat prodajali na dražbi, 17. avgusta in 18. septembra letos, vendar zanimanja za nakup ni bilo. Zato je bila sprejeta odločitev, da se lastništvo stavbe neodplačno prenese na lokalno skupnost. Zdaj potekajo pogovori med mestno občino in pristojnim ministrstvom, kako bi bilo najpametneje prenesti lastništvo na Mestno občino Murska Sobota. "Občina namerava objekt nameniti v javno korist za spodbujanje društvenih dejavnosti na področju kulture, delovanje socialnih podjetij in omogočanje spodbudnega okolja za start-up podjetja na področju znanosti," so nam o možnostih uporabe sporočili iz mestne uprave.

Novogradnjo zavrnili

Murskosoboški CSD, ki zaradi reorganizacije zdaj deluje kot enota CSD Pomurje, si je za primerne prostore prizadeval že vsaj deset let, vendar so številni predlogi za novogradnjo ali za najem prostorov padli v vodo. Januarja lani je direktorica Nataša Meolic pristojnemu ministrstvu predstavila dve možnosti: gradnjo novega objekta ali najem prostorov. Te je v velikosti 1400 kvadratnih metrov najprej ponujala Pošta Slovenije v zgradbi murskosoboške poslovalnice.

Najemnino za nove prostore plačuje ministrstvo.
Nataša Juhnov

Zaposleni s prostori zadovoljni

Kljub temu so zaposleni z novimi prostori zadovoljni. Ti zajemajo poslovne prostore, hodnik s čakalnico in pomožne prostore. Torej sejno sobo, prostor za arhiv, čajno nišo, prostor za čistila, sanitarije za zaposlene in za stranke ter gibalno ovirane.

Država lastništvo nekdanjega objekta CSD prenaša na mestno občino.
Nataša Gider
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta