(INTERVJU) Mitja Horvat: "Nepremišljenih investicij se ne lotevamo"

Z direktorjem BTC City Murska Sobota o vplivu epidemije na trgovska središča in njihovem nadaljnjem razvoju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mitja Horvat pred novim McDonald'som v Murski Soboti
Niko Časar

Mitja Horvat (45) že deset let vodi trgovsko središče BTC City Murska Sobota. Po izobrazbi tekstilni inženir je kariero začel v Muri, pri tem je štiri leta delal v Murini hčerinski družbi v Nemčiji. Pred prihodom v BTC je bil zaposlen pri trgovski verigi Kastner & Öhler, tri leta je bil vodja trgovine v Ljubljani. Pred kratkim mu je skupaj s sodelavci uspela odmevna poslovna poteza, saj se je z imetniki franšize priljubljene ameriške verige s hitro prehrano v Sloveniji dogovoril za odprtje restavracije v soboškem BTC, s čimer je začrtal nadaljnji razvoj največjega nakupovalnega središča v regiji.
Za prihod McDonald'sa ste si prizadevali deset let, zgodba o tem pa je še starejša. Prav tako niste edini, ki ste to poskušali. Kaj je na koncu pretehtalo, da so se odločili za prihod v Mursko Soboto ravno letos in prav na to lokacijo?
"Na koncu je prevladala vztrajnost. V desetih letih, odkar smo začeli voditi pogovore z vodilnimi pri McDonald'su, je bilo obdobje, ko so imeli sami nekakšno blokado in so se izogibali novih investicij. Septembra pred dvema letoma pa se je začela zgodba o njihovem dokončnem prihodu v Pomurje. Vedeli smo, da so se medtem že začeli pogajati tudi za lokacijo ob Expanu, zato smo tudi sami nekoliko pospešili pogajanja in jih bolj aktivno prepričevali, zakaj je BTC dobra lokacija, ki ima prednost pred drugimi. Na koncu se je to potrdilo in glede na promet že v prvih dneh pokazalo, da je šlo za pametno potezo obojih. Dobivamo veliko pohval širšega lokalnega okolja glede umestitve objekta, zadovoljni so tudi naši lastniki v Ljubljani. Tudi pri McDonald'su so se potrudili in odločili za najsodobnejšo različico restavracije, ki vključuje tudi postrežbo pri mizi. Menim, da bo ta restavracija zgodba o uspehu. Razlog za njihovo odločitev so tudi meritve frekvence obiskovalcev na posamezni lokaciji, ki jih zanje izvaja zunanja agencija."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta