Kdo je novi lastnik hotela Diana v Murski Soboti in kakšne spremembe napoveduje

Rok Šavel, Vestnik
05.01.2022 15:30

Posel z odvetnikom Ronniejem Christopherjem Horvatom je bil sklenjen pred koncem leta 2021, kupnine zanj ne razkrivajo. Ponudba hotela bo po oceni novega lastnika v mestnem središču takšna, ki je zdaj v mestu primanjkuje. Stavijo tudi na Dianin tradicionalni prireditveni prostor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Znameniti hotel v središču Murske Sobote je vendarle pristal v rokah odvetnika Ronnieja Christopherja Horvata.
 

Rok Šavel

Znameniti hotel v središču Murske Sobote je vendarle pristal v rokah odvetnika Ronnieja Christopherja Horvata, ki napoveduje odprtje picerije z italijansko kuhinjo, slaščičarne in restavracije s tradicionalno prekmursko kulinariko. Tudi sobe ne bodo več samevale.

Posel med družbo Hotel Diana, katere edini družbenik je odvetnik Ronnie Christopher Horvat, in lastnico objekta, družbo Monetic srbskega milijonarja Miodraga Kostića, je bil po dostopnih informacijah sklenjen še pred koncem leta 2021. To so nam neuradno potrdili tudi v družbi Monetic.

Horvat višine kupnine za objekt, ki sameva vse od marca 2020, ne razkriva, saj da gre za poslovno skrivnost, a kot je znano, se je sprva hotel prodajal za dva milijona evrov. "Nekaj je bilo lastnih sredstev, za preostali del pa je bilo pridobljeno financiranje," je povedal novi lastnik mestnega hotela.

Italijanska restavracija, prekmurska hrana, slaščičarna ...

Pravo delo se za odvetnika, ki pri poslu sodeluje s stanovskim kolegom Dejanom Rituperjem, zdaj šele začenja. V mesecu dni naj bi odprli kavarno s slaščičarno, ki je nekoč slovela po odličnih sladkih dobrotah, v mesecu ali dveh sledi odprtje picerije z italijansko kulinariko, ki bo umeščena v prostore nekdanje restavracije Sklejca, v načrtih pa je še dodatna gostinska ponudba, in sicer s tradicionalno domačo prekmursko kuhinjo.

"Takšna ponudba manjka v mestnem središču," je prepričan Horvat, ki stavi tudi na Dianin tradicionalni prireditveni prostor, kamor bi se vrnili maturantski plesi in družabno življenje. Načrtovana časovnica pa je odvisna od pridobitve ustreznega kadra, saj se tudi Horvat sooča s tovrstno težavo na trgu dela. Želja je bila vrnitev nekdanjih sodelavcev, a ti so po večini v pokoju ali pa so si kruh našli v sosednji Avstriji, priznava.

Tudi sobe bodo zasedene

Hotel je sicer potreben celovite renovacije, kar je tudi namera novega lastnika, a so se raje, kot da bi bil zaprt še vsaj naslednjih šest mesecev, odločili, da ga bodo sproti posodabljali. Kako bo pa s sobami? Teh je namreč kar 97, ki pa tudi ne bodo samevale, saj so se v družbi Hotel Diana z Domom starejših Rakičan dogovorili, da bodo vanje namestili varovance v času celotne prenove notranjosti stavbe v matični enoti Rakičan.

Še ena novost v mestnem središču

Novi lastnik Diane je ob tem prevzel še poslovne prostore, kjer je nazadnje delovala poslovalnica Telekoma Slovenije v Slovenski ulici 45. Tudi tam naj bi v prihodnosti zaživela nova dejavnost. Ideja je vzpostaviti manjši lokal z zdravo hrano, ki bi deloval po principu "take-away", torej, da bi si hrano vzeli s seboj. Več o tem naj bi bilo znanega v naslednjih tednih, saj je trenutno ves fokus na oživitvi Diane, je še povedal Horvat.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta