Obrtno-industrijska cona Murska Sobota za nove obrate

Trije domači investitorji, ki so lani kupili zemljišča v Severni obrtno-industrijski coni, bodo kmalu začeli graditi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Severna industrijska cona
Natasa Juhnov

Mestna občina Murska Sobota (MOMS) nadaljuje komunalno urejanje Severne obrtno-industrijske cone (SOIC), ki bo tako dobila novo cesto z meteornim odvodnjavanjem, javno razsvetljavo, parkirišča, kanalizacijo, vodovod in zelene površine. Trije investitorji, ki so lani kupili zemljišča v SOIC, so namreč že pridobili gradbena dovoljenja za postavitev objektov.

Že zdaj načrti za širitev

Gre za domača podjetja Dastroj iz Rakičana, RWA iz Puconcev in AC Pomurje iz Murske Sobote. Na občini pričakujejo, da bodo gradnjo začeli v prihodnjih tednih. "Tudi v tej krizi ugotavljamo, da so prav domači delodajalci tisti, ki so kljub epidemiji koronavirusa s svojimi zaposlenimi vztrajali ter tako prispevali k temu, da bodo negativni vplivi na gospodarstvo v regiji manjši," pravi župan Aleksander Jevšek. V ta namen je tudi podpisal pogodbo z Iztokom Polaničem, predsednikom uprave Pomgrada, ki je bil na javnem razpisu za izvajalca del izbran kot najugodnejši ponudnik. Vrednost projekta, ki je sofinanciran s sredstvi iz dogovora za razvoj regij, je 419 tisoč evrov.

Župan Aleksander Jevšek in predsednik uprave Pomgrada Iztok Polanič Foto Timotej MILANOV
Timotej Milanov

Kmalu prenova Kroške ulice

Občina nadaljuje tudi naložbe s sredstvi celostnih teritorialnih naložb. Poleg prenove Slovenske ulice, ki je v teku, so že zaključili ureditev dveh bivalnih enot. To sta bivalna enota za starejše v Ivanocijevem naselju, ki jo bodo odprli v naslednjih tednih, in zavetišče za brezdomce v Trstenjakovi ulici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta