Po fiasku z 1A Personal v Pomurju že nova agencija

Za odprtje pisarne v Murski Soboti z izveskom v nemškem jeziku so se odločili, ker že danes pošiljajo več kot 200 pomurskih delavcev avstrijskim podjetjem v različnih branžah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Murski Soboti so se spet pojavili avstrijski posredniki poceni delovne sile.
Timotej Milanov

Potem ko smo konec lanskega in v začetku letošnjega leta poročali o delavcih, ki jih je opeharila avstrijska agencija za posredovanje delavcev 1A Personal, to je vodil slovenski podjetnik Tomaž Šilak, je v Murski Soboti že začelo delovati novo tovrstno podjetje. Gre za avstrijsko družbo Trummer iz kraja Dietersdorf am Gnasbach, ki se s posredovanjem delavcev ukvarja že 30 let, v Sloveniji pa posluje prek hčerinske družbe s sedežem v Mariboru. Kot pojasnjuje Martina Kovač, kadrovska svetovalka v soboški poslovalnici Trummerja, to avstrijsko podjetje danes posreduje delo za od 1500 do 2000 delavcev. Po njenih besedah ni bojazni, da bi se ponovil primer z agencijo 1A Personal, v kateri je bila nekoč tudi sama zaposlena. Znotraj skupine Trummer deluje več družb, tako družba Trummer Montage & Personal skrbi za posredovanje delavcev na področju montažnih in gradbenih del, družba Trummer Experts posreduje višje izobražene kadre, predvsem inženirje, Trummer Medirent pa delavce na področju zdravstvenih poklicev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta