Podjetja skupine Roto z družinsko ustavo

Majda Horvat Majda Horvat
10.01.2019 23:45

Podjetniška družina Pavlinjek je v družinski ustavi opredelila, da so lastniki podjetja lahko samo člani družine po krvnem nasledstvu, upravljanje pa mora imeti v rokah stroka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Štefan Pavlinjek je direktor skupine Roto.
Majda Horvat

Družina Pavlinjek se je odločila, da bo družinska razmerja glede lastništva in upravljanja v podjetjih skupine Roto uredila z družinsko ustavo. Nastajala je nekaj let. "Za ta korak je bilo treba imeti visoko stopnjo tolerance pri obeh generacijah," je poudaril Štefan Pavlinjek, direktor skupine Roto. Za utemeljitelja družinskega podjetništva sam postavlja svojega očeta Jožefa Pavlinjeka, za naslednika pa svoja otroka Nušo Pavlinjek Slavinec in Matjaža Pavlinjeka. "V mislih pa je treba imeti že naslednjo generacijo in jo učiti, da je podjetništvo način življenja. Mi smo odraščali v tem duhu in tako tudi naši otroci. Kajti podjetništvo je treba vzljubiti in potem lahko pričakuješ, da bodo temu sledili tudi otroci," je bistvo družinskega podjetništva opisal sogovornik.

Matjaž Pavlinjek ob inovativnem pontonu, ki ga je mogoče uporabiti na morju, jezeru ali reki. 
Arhiv Rota
Nuša Pavlinjek Slavinec je odgovorna za komercialno področje. 
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta