Predvolilni zaplet v Ljutomeru

Majda Horvat Majda Horvat
13.11.2018 20:30

Predvolilni shod neodvisne liste Olge Karba in predčasne volitve hkrati v Domu kulture v Ljutomeru? To bi bila kršitev zakona o lokalnih volitvah. OVK je na novo določila lokacijo za predčasne volitve, kar sta spregledali tako Mira Rebernik Žižek kot tudi županja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Olga Karba, aktualna županja Ljutomera in županska kandidatka, je s svojo ekipo povabila krajane na srečanje v Dom kulture Ljutomer v času, ko bodo tam potekale predčasne volitve.
Vida Toš

Neodvisna lista Olge Karba je na ljutomerski Javni sklad za kulturne dejavnosti (JSKD) prve dni oktobra oddala vlogo za uporabo dvorane v Domu kulture Ljutomer za srečanje s krajani in predstavitev Olge Karba kot županske kandidatke. To naj bi potekalo v četrtek, 15. novembra ob 17. uri, kar je navedeno tudi na vabilih, ki so jih že prejela gospodinjstva. JSKD je namreč kot upravljalec objekta dal za to soglasje, šele pozneje pa so ugotovili, da bodo v njem istočasno potekale predčasne volitve.
To bi bila kršitev zakona o lokalnih volitvah, je o morebitnem hkratnem odvijanju predčasnih volitev in predvolilnega shoda dejal Dušan Vučko, direktor Državne volilne komisije. Zakon namreč določa, da je na volišču prepovedana vsakršna volilna dejavnost, za volišče pa se šteje tako sam objekt, kjer potekajo volitve, kakor tudi njegova bližnja okolica. Vučko je tudi povedal, da je že opravil pogovor s predsednikom občinske volilne komisije (OVK) in da so se dogovorili, da bo napovedano srečanje s krajani lahko izvedeno v istem objektu šele potem, ko bodo volišče zaprli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta