Prijava na razpis prostega mesta direktorja soboške bolnišnice: Trije bi direktorovali

Majda Horvat; Vestnik
11.01.2023 18:00

V petek odpiranje prijav, seja sveta zavoda, ki bo odločal o kandidatih, 23. januarja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Cipot

Včeraj se je iztekel rok za prijavo na razpis prostega mesta direktorja Splošne bolnišnice (SB) Murska Sobota. Ker se kot pravočasno oddane štejejo tudi vloge, prejete po pošti in s poštnim žigom, ki potrjuje pravočasno oddajo, uradnih informacij o številu prejetih vlog iz bolnišnice do končanja članka nismo dobili. Neuradno pa so dotorka prispele tri vloge, po naših virih so jih oddali Roman Ladislav Ratkai, Tomaž Gregorec in Roman Markrab. Vsi trije so nam to tudi potrdili.

Kandidati bodo o izboru pisno obveščeni 30 dni od objave razpisa, tega pa je svet javnega zavoda SB Murska Sobota objavil 27. decembra 2022. Vloge bo komisija odpirala  v petek, 13. januarja, seja sveta zavoda, na kateri se bodo kandidati tudi predstavili, pa bo v ponedeljek, 23. januarja. Svet zavoda ima možnost, da se ne odloči za nobenega od prijavljenih in ponovi razpis ter postopek izbire. Če pa bo direktorja imenoval, bo ta moral pred nastopom funkcije, za katero se mandat podeljuje za dobo štirih let, dobiti še soglasje vlade. Glede na dogovor z Danielom Grabarjem, da se mu mandat direktorja bolnišnice predčasno konča 31. marca, je torej dovolj časa tudi za morebitno ponovitev razpisa in nov postopka izbire. Kdo so trije kandidati, ki se potegujejo za vodenje največjega javnega zavoda v regiji? Roman Ladislav Ratkai iz Murske Sobote je pravnik, ki je večino časa v svojem kariernem obdobju deloval na področju ekonomije, predvsem naložb. Pravnik je tudi Tomaž Gregorec iz Bogojine, zaposlen na okrajnem sodišču v Murski Soboti. Znan je tudi po tem, da se je s podporo Gibanja Svoboda novembra lani potegoval za mesto župana Občine Moravske Toplice, v tej občini je tudi član občinskega sveta. Roman Markrab iz Ljutomera je ekonomist, ki je javnosti znan predvsem po delovanju v krajevni organizaciji Rdečega križa. Pri kandidatih bo komisija najprej preverjala, ali izpolnjujejo razpisne pogoje. Imeti morajo izobrazbo, pridobljeno po študijskem programu druge stopnje, oziroma izobrazbo, ki ustreza tej ravni, ter najmanj pet let delovnih izkušenj z ustreznimi organizacijskimi in upravljavskimi znanji, vlogi pa so morali priložiti tudi program dela in vizijo razvoja zavoda.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta