Prvi rezultati testiranja v Muretincih kažejo, da se okužba ni razširila

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
10.11.2020 19:00

V ptujskem domu upokojencev testirajo vse več stanovalcev in delavcev, da bi tako zajezili širitev okužbe. V Juršincih in Kopru brez okužbe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na vrtu doma upokojencev Muretinci. 
Slavica Pičerko Peklar

V ptujskem domu upokojencev s skupno 666 stanovalci je danes okuženih skupaj 65 stanovalcev, od teh jih je 18 hospitaliziranih in 47 v rdeči coni. Med okuženimi je tudi 44 zaposlenih. Kot pravi Jožica Šemnički, direktorica doma, so prvi rezultati testiranja vseh, kar 144 stanovalcev in zaposlenih, v enoti Muretinci spodbudni: "Danes smo prejeli rezultate 78 testov, ki kažejo, da se okužba v tem domu ni razširila. Je pa bila na novo potrjena okužba pri stanovalcu v Kidričevem. Okužbo so potrdili v bolnišnici in po posvetu z zdravnikom, smo se odločili za testiranje 61 stanovalcev in 29 zaposlenih v teh enoti. Na rezultate še čakamo." Okužbe s koronavirusom v Juršincih in v enoti Koper še niso imeli, imajo pa vse več težav z odsotnostjo zaposlenih. Bolnim, ki so odsotni, so se zdaj pridružili še starši, ki imajo otroke do 5. razreda osnovne šole in so upravičeni do odsotnosti z dela.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta