Šest večjih projektov v Rogašovcih

Proračuna za prihodnji leti več kot dvanajst milijonov. Skakalni center na Pertoči
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Proračuna sta predstavili računovodja Dragica Tomovič in višja svetovalka Andreja Štesl.
Damjana Nemeš

V predlogu proračuna za obe leti imamo predvidenih šest pomembnih investicij, je na enajsti seji sveta občine Rogašovci povedal župan Edvard Mihalič. Najpomembnejša je nadgradnja javnega vodovoda sistema B, vendar še ni jasno, kolikšno bo sofinanciranje občine. Druga je gradnja športno-rekreacijskega centra. Prva faza gradnje se bo začela prihodnje leto, druga pa je načrtovana v letih 2022 in 2023. Zgraditi želijo tudi skakalni center na Pertoči. V proračunu za naslednji dve leti je predvidena gradnja treh skakalnic in spremljajočih objektov, razsvetljave, prostora za gledalce, dostopne poti ter komunalne infrastrukture, vrednost del je približno 390 tisoč evrov. Del denarja bo prispevala Smučarska zveza Slovenije. Četrta pomembna investicija je gradnja pločnikov in kolesarske steze. Prav tako želijo v proračunskem obdobju 2021-2022 zagotoviti denar za gradnjo slačilnic in tribun Nogometnega kluba Serdica, pri čemer bi tretjino prispevala občina, preostali tretjini pa klub in Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota. "Pomembna investicija je še obnova dotrajanih cestišč v občini," je povedal župan. Ob teh je načrtovanih še nekaj manjših projektov.

Oba predlagana proračuna so v prvi obravnavi potrdili, dana sta bila v splošno javno razpravo. Predlog proračuna za leto 2021 je načrtovan v skupni vrednosti 6,889.000 evrov, prihodki znašajo nekaj več kot 5,987.000, odhodki nekaj več kot 6,865.000. Za leto 2022 pa načrtujejo proračun nekaj več kot 6,339.000 evrov s prihodki 5,734.000 in odhodki 6,315.000 evrov. Svetniki so sprejeli tudi predlog novega odloka o načinu opravljanja lokalne gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo. Ta je sedaj poenoten v vseh občinah in usklajen z gradbenim zakonom iz leta 2017.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta