Bil je eden najbolj vročih tipov na sceni, zaradi hude bolezni ga danes med govorom le še redki razumejo

D.Ži
20.05.2022 10:00

Val Kilmer je spregovoril o vlogi v filmu Top Gun: Maverick, v katerem je spet utelesil nepozabnega Icemana. S pomočjo umetne inteligence so mu povrnili glas.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Hollywoodski igralec Val Kilmer je priznal, da je producente filma Top Gun: Maverick prosil, naj njegovo vlogo poustvarijo s pomočjo umetne inteligence. Leta 2014 so mu diagnosticirali raka na grlu, zaradi česar je moral na traheotomijo.

Profimedia

Danes 62-letni Val, ki je zaslovel v izvirni uspešnici iz leta 1986 kot poročnik Tom Iceman Kazansky, je dejal, da ga ljudje težko razumejo, ko govori, a da je še vedno popolnoma ista oseba, kot je bil nekoč.

Profimedia

"Tom je bil Maverick, Maverickov sovražnik pa je bil Iceman. Skupaj sta šla kot sol in poper. Ni bilo pomembno, da me producenti niso kontaktirali, ni mi bilo nerodno prositi za vlogo. Dobil sem raka na grlu in izgubil svoj prvotni glas. To je glas, ki sem ga imel nekoč. Ljudje me težko razumejo, ko govorim. A kljub vsemu se še vedno počutim, kot da sem popolnoma ista oseba," pravi zvezdnik.

Profimedia

Britansko podjetje, ki se ukvarja z umetno inteligenco, je poustvarilo stari glas igralca z neverjetno realističnimi rezultati. Sonantic s sedežem v Londonu je uporabil njegove glasovne posnetke, filmski ustvarjalci pa bi potencialno lahko uporabili orodje, ki mu pravijo  tudi fotošop za glas. 

Profimedia

Val bi lahko to isto orodje uporabljal tudi v zasebnem življenju, saj bi mu pomagalo pri komunikaciji, tako bi se znebil naprave, ki mu zdaj pomaga pri razločnejšem govoru.

"Hvaležen sem celotni ekipi Sonantice, ki je mojstrsko obnovila moj glas na način, ki si ga nisem mogel niti predstavljati," je zaključil.

Profimedia

Val Kilmer, čigar igralska kariera je trajala skoraj štiri desetletja, je igral tudi v mega uspešnicah, kot so "Willow", "The Doors", "Tombstone" in "Batman Forever".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta