Bradati pogovor z Markom Podgornikom Verdevom: Slediti sebi je predpogoj za srečo in uspeh

Denis Živčec Denis Živčec
02.12.2022 09:03

O bradah in skrbi zase se v okviru Bradatega meseca z Bulldogom se pogovarjamo z navdihujočimi bradači. Marko Podgornik Verdev je direktor mednarodno uspešnega podjetja Mikro+Polo. Meje premika tudi s svojim drznim osebnim slogom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tibor Golob

Skozi desetletja se je v misli ljudi zasidrala stereotipna podoba o tem, kako naj bi vil videti poslovnež, direktor. Poštirkan gladko obrit kravatar v poslovni obleki. Vaš slog je mnogo bolj sodoben, originalen. Čez 40 tetovaž vas krasi, radi imate modo, trende. Kje v poslovnem svetu je pravzaprav prostor za razvoj individualnega sloga?

"Prepričan sem, da je sledenje samemu sebi predpogoj za osebno srečo in uspeh. Ker v podjetju štejejo samo uspehi, je torej edino logično, da je človek zvest samemu sebi tudi pri svojem osebnem slogu. Ne glede na to, če deluje v poslovnem svetu. Osebno se v obleki, srajci in kravati počutim ujetega in utesnjenega. Zakaj bi se potem tako oblačil? Zaradi pričakovanj drugih?"

Tu in tam je kak direktor imel brke, v glavnem so dišali po vodici za po britju. Vi ste bradač. Zakaj niste gladki?

"Po obrazu? He he ... Če bi bil čisto gladek, potem podjetje, moji sodelavci in jaz ne bi izstopali. Bili bi znotraj sivega povprečja. Šalo na stran: sem izredno len in pragmatičen človek. Življenje je zelo kratko in za britje se mi zdi škoda časa. Z brado lahko ta čas porabim za kaj boljšega."

Osebni Arhiv

Na Večeru teče Bradati mesec, akcijo, ki jo podpira znamka izdelkov za nego brade Bulldog. Neverjetno, kaj vse lahko moški danes z brado počne. Vaša je videti skrbno negovana. Kako skrbite zanjo?

"Ne boste verjeli, z njo ne počnem ničesar posebnega. Genetika je k sreči opravila dobro delo. Sicer pa imava z brado dnevni ritual - vsako jutro jo umijem in počešem, vsak tretji dan jo naoljim, vsakih 14 dni pa jo peljem na spa k brivcu."

Živimo v času, ko so se med nas vrnili brivci, barberji. Prostori moškosti so se postavili ob bok ženskim lepotnim salonom. Kakšna je vaša izkušnja z barberjem? Najbrž ni vsak prav dober.

"Prvič sem se brivcu prepustil v Marakešu v Maroku. Bolj iz radovednosti in izkušnja je bila zanimiva. V Mariboru pa se nam je hvala bogu rodil in zgodil Olaf. Brivec, ki mu odličnost priznavajo vse do Dunaja. Gre za salon, v katerega je ženskam vstop 'prepovedan'. Ali kot pravi Olaf - spa za moške. Ne gre za reklamo - prvič v življenju imam nekaj centimetrov dolgo brado in prvič v življenju sem si z brado res zelo všeč." 

Nekoč je veljalo, da moški uporabljamo le gel za prhanje, ki je hkrati tudi šampon, balzam, antifriz in čistilo za odtoke. Karikiram. Vmes smo se vendarle opogumili in prste vtaknili tudi kakšno kremo. Koliko pozornosti sami namenjate negi področja okoli brade? Obraza torej.

"Prisežem, da na kožo na obrazu ne nanašam ničesar razen vode. In nikdar nisem. Zadnja tri leta raje tu in tam nanesem kaj pod njo - hialuronsko kislino in malo botoksa."

Osebni Arhiv

Kaj vam je pomembno, ko izbirate kozmetične, negovalne izdelke zase? Bulldog poudarja, da stavi na naravne, neživalske sestavine v reciklirani embalaži. Koliko pa je vam pomembno, kaj je v izdelkih? Imate svojo najljubšo sestavino?

"Moj odgovor bo zelo iskren: tem izdelkom ne namenjam preveč pozornosti. Kozmetike za kožo ne uporabljam, pri lasni kozmetiki in kozmetiki brade pa se prepustim nasvetom frizerja oziroma brivca. Njima zaupam."

Za konec ... Lahko najbolj "kul" slovenski direktor z nami deli pet lepotnih skrivnosti za svež, čeden in negovan videz, primeren za osvajanje novih poslovnih zmag?  

"Zdrav način življenja (prehrana in šport) in čustvena stabilnost (imej se rad), lepotna Estetika Testen, frizer Crispus, brivec Olaf in modni guru David Hojnik." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta