(FOTO) Ena najlepše oblečenih žensk na svetu: Kdo je markantna žena katarskega šejka?

D.Ži
23.11.2022 09:51

Moza bint Naser je na odprtju nogometnega svetovnega prvenstva pritegnila veliko pozornosti s svojim stajlingom. Modo preprosto obožuje, a je zavezana tudi dobrodelnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Zadnje dni se velik del sveta razburja ob svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju, katerega otvoritve se je udeležila tudi Moza bint Naser, žena šejka Hamada bin Khalife Al Thanija, nekdanjega katarskega emirja, in mati sedanjega emirja Tamima bin Hamada Al Thanija.

Profimedia

63-letnica je pozornost vzbujala v enobarvni Pradini kombinaciji. Nosila je dolgo bordo obleko iz satena, ki jo je dopolnila z jakno v enaki barvi in ​​tradicionalno naglavno ruto, značilno za ženske arabskega sveta. Kombinacijo je dopolnila z lesketajočo se broško in impresivnim nakitom, oblekla pa je tudi kratke hlače v bordo barvi in ​​pregrešno drago usnjeno torbico. Tuji mediji so njeno modno kombinacijo označili za "elegantno in mogočno".

Profimedia

Ob svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju se je oglasila na Instagramu in pozdravila vse. "Prišel je čas. Dobrodošli v Katarju in srečno vsem," je dejala in objavila več fotografij z možem in otroki.

Profimedia

Moza bint Naser je znana po svojem izvrstnem modnem slogu, mediji pa jo pogosto imenujejo kar "kraljica stila". Leta 2015 je bila razglašena za eno najbolje oblečenih žensk na svetu.

Profimedia

Rodila se je 8. avgusta 1959 v obalnem mestu Al Khor na severu Katarja v plemenu Al-Missned. Njen oče Nasser bin Abdullah Al-Missned je bil pomemben katarski poslovnež in vodja opozicije v času vladavine šejka Khalife bin Hamada bin Abdulaha Al Thanija.

Profimedia

Moza bint Nasser je svoja zgodnja leta preživela v Kuvajtu in Egiptu, vendar se je domov vrnila leta 1977. Študirala je sociologijo na katarski univerzi in diplomirala devet let kasneje, leta 1986. Kasneje je magistrirala iz javne politike v islamu na univerzi Hamada bin Khalife. Leta 1977 se je poročila s Hamadom bin Khalifom Al Thanijem, skupaj pa imata sedem otrok.

Njen najstarejši sin Jasim bin Hamad bin Khalifa Al Thani je bil sprva imenovan za prestolonaslednika. Leta 2003 ga je zamenjal drugi sin, Tamim bin Hamad Al Thani. Njeni drugi sinovi so šejk Joaan, šejk Mohamed in šejk Khalifa. Njeni hčerki sta šejkinja Al-Mayassa in šejkinja Hind.

Moza bint Naser je najbolj znana po svojem delu na področju izobraževanja in zdravstva. Leta 1995 je ustanovila Katarsko fundacijo za izobraževanje, znanost in razvoj skupnosti.

Pod njenim predsedovanjem si organizacija še naprej prizadeva za uveljavitev Katarja kot vodilnega na področju izobraževanja, znanosti in kulture. Prejela je številne mednarodne nagrade in prejela številna mednarodna priznanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta