(FOTO) Harrison Ford in deček iz filma o Indiani Jonesu sta se po skoraj 40 letih spet objela na oskarjevskem odru

D.Ži
15.03.2023 11:47

Srečanje za zgodovino in solze so tekle v potokih. Sploh, ker je eden od njiju v najbolj bleščeči hollywoodski noči osvojil vroče željeni kipec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Harrison Ford in Ke Huy Quan v filmu Indiana Jones in tempelj usode leta 1984.  
Profimedia

Ganljivo srečanje Harrisona Forda in Ke Huy Quana je eden od trenutkov, ki so zaznamovali letošnje oskarje, fotografije njunega objema pa nikogar niso pustile ravnodušnega.

Kar 39 let kasneje sta se spet objela na oskarjevskem odru.
Profimedia

Dvojec, ki je leta 1984 zaigral v kultnem filmu Indiana Jones in tempelj usode, se je skupaj znašel na odru ob razglasitvi zmagovalca v kategoriji najboljših filmov. 80-letni Harrison je podelil oskarja igralski zasedbi filma Vse povsod naenkrat, v katerem igra 51-letni Ke Huy.

Profimedia

Ob proslavljanju zmage sta se Harrison in Ke Huy prisrčno objela, njuno srečanje po skoraj 40 letih pa je v mnogih prebudilo nostalgijo.

Profimedia

Ke Quan se je pojavil v filmu Indiana Jones in igral siroto po imenu Short Round. Zaigral je tudi v filmu Goonies, kasneje ni odigral kakšne pomembnejše vloge. Začel je delati za kamero kot koordinator kaskaderjev in pomočnik režije.

Profimedia

Toda leta 2021 se je zmagoslavno vrnil v filmu Vse povsod naenkrat, ki je skupno osvojil sedem oskarjev. Zlate kipce je pobral v kategorijah za najboljši film, najboljšo glavno igralko, najboljšo režijo, najboljšo filmsko montažo, najboljši izvirni scenarij, najboljšo stransko igralko in najboljšega stranskega igralca.

Profimedia

Po prejemu nagrade za najboljšega igralca v stranski vlogi je imel Ke Quan na odru tudi ganljiv govor.

Profimedia

"Moja mama je stara 84 let in doma gleda prenos. Mami, dobil sem oskarja! Nekako sem pristal na največjem odru v Hollywoodu, rekli so mi, da se takšne zgodbe dogajajo samo v filmu. To je uresničenje ameriških sanj," je ob prejemu nagrade v joku izjavil Ke Huy.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta