(FOTO) Pol leta po smrti Marka Grilca je njegova žena Nina povedala, kako živijo: "Včasih solze zadržujem cel dan"

A.L.
25.05.2022 10:32

Trudi se, da otrokom nudi takšno življenje, kot sta jim ga s partnerjem omogočala, ko je bil živ.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Pol leta mineva od smrti uspešnega deskarja Marka Grilca, ki je za seboj pustil majhna otroka in takrat še visoko nosečo ženo Nino. Tri tedne po tragični nesreči je na svet prijokala Alaska Olivia, ki je njen oče nikoli ni spoznal. Nina Grilc je zdaj za portal Mična dala intervju in povedala, kakšno je njihovo življenje po Markovi smrti.

Pravi, da se z izgubo soočajo vsak po svoje. 

Vse skupaj doživljamo vsak na svoj način. "Maxx zelo težko in nerad govori o tem, potreboval bo veliko več časa, da se bo odprl in lahko spregovoril o izgubi. Četudi ga k temu spodbujam in mu dam vsak dan vedeti, da sem mu na voljo za pogovor," pripoveduje mamica treh otrok. Drugorojenka Emma je vse skupaj preslikala v neki strah. "Ne toliko v strah pred deskanjem, bolj jo je strah, da bi izgubila še mene. Otroci imajo občutek, da smo starši nepremagljivi in nedotakljivi. V nas vidijo varnost in verjamejo, da bomo tukaj, ne glede na to, kaj se zgodi."

Zase Nina pravi, da je imela dve možnosti. Ena, ki, pravi, seveda ni bila sprejemljiva, je bila, da bi legla in jokala deset let. Druga pa je bila, da se je zaposlila. "Če bi me kdo vprašal, kaj bi bila najtežja preizkušnja v življenju, ki bi jo lahko preživela, na to ne bi niti pomislila. Tako nepredstavljivo mi je bilo, da se njemu lahko kaj takega zgodi. Velikokrat sem si želela, da bi bilo obratno, saj sem imela občutek, da je močnejši in bi lažje šel skozi to," je povedala za portal Mična.

Trudi se, da otrokom nudi takšno življenje, kot sta jim ga s partnerjem omogočala, ko je bil živ. Najslabša stvar, ki bi jo lahko naredila, je, da bi jim vzela še ta način življenja, te izkušnje, pravi.

O prihodnosti ne želi razmišljati preveč, zagotovo pa bo otroke skušala popeljati čim bolje skozi vse to, da bosta predvsem Maxx in Emma dobro predelala to travmo, pripoveduje. Kljub tragediji, ki se jim je zgodila, pa ne želi, da bi se ljudem smilili. "Mislim, da ni treba, da v vsakem trenutku vsi vedo, kako se počutim. Niti otroci. Seveda, ne moremo se pretvarjati, da se to ni zgodilo, a otroci ob sebi potrebujejo trdno oporo. Včasih solze zadržujem cel dan. Ne vidim potrebe, da se to vidi tudi na zunaj. Skoraj vsak dan cel dan," je povedala za Mično.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta