(FOTO) Pravica do zasebnosti: Princ Harry prišel na sodno obravnavo v London

STA, Va
27.03.2023 16:15

Skupinska tožba navaja, da so v podjetju Associated Newspapers, ki izdaja tabloid Daily Mail, nameščali prisluškovalne naprave, najemali zasebne preiskovalce ter snemali zasebne telefonske pogovore znanih osebnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Harry zdaj živi v Kaliforniji.
Reuters

Princ Harry se je v ponedeljek nepričakovano pojavil na londonskem sodišču, na sodni obravnavi v zvezi z njegovo tožbo proti podjetju Associated Newspapers. Podjetje, ki izdaja tabloid Daily Mail, zaradi domnevnega kršenja pravice do zasebnosti toži več znanih obrazov. Harry, ki z družino živi v Kaliforniji, je tožbo vložil skupaj z igralkama Liz Hurley in Sadie Frost, pevcem Elton Johnom in njegovim možem Davidom Furnishem ter Doreen Lawrence, mamo leta 1993 umorjenega najstnika Stephena Lawrenca.

Elton John ob prihodu na sodišče. 
Reuters

Tožbo so vložili lani, ko naj bi bili pridobili dokaze, da so zaposleni v podjetju Associated Newspapers nameščali prisluškovalne naprave v njihova osebna vozila in domove, najemali zasebne preiskovalce ter snemali zasebne telefonske pogovore.

Podjetje Associated Newspapers je obtožbe opisalo kot "nesmiselno obrekovanje" ter "vnaprej načrtovan in orkestriran poskus", da bi časnik Daily Mail poskušali vplesti v škandal, podoben britanskemu škandalu z vdiranjem v telefone iz leta 2006.

Omenjeni škandal je izbruhnil pred 17 leti ob razkritju, da so novinarji časopisa News of the World, ki je bil v lasti Ruperta Murdocha, vdirali v glasovno pošto kraljeve družine, slavnih osebnosti in žrtev umorov.

To je sprožilo zaprtje izredno popularnega tabloida, veliko policijsko in sodno preiskavo ter kazenske ovadbe, ki so Veliko Britanijo pretresale več let.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta