(FOTO) Voznik, elektrotehnik, gimnazijec, trgovec ... Kaj so po izobrazbi hrvaški nogometaši?

A.L.
21.12.2022 09:42

Čeprav so danes po zaslugi nogometa uspešni in finančno preskrbljeni, so se hrvaški reprezentanti nekoč izobraževali za različne poklice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Dejan Lovren je denimo končal srednjo šolo za elektrotehnika, Josip Juranović pa je po izobrazbi živilski tehnik. Kapetan Luka Modrić se je po osnovni šoli v Zadru vpisal na srednjo gostinsko šolo, a se je že po prvem letniku zaradi prestopa v Dinamo preselil v Zagreb. Po tem je nadaljeval z večerno šolo, ki jo je tudi končal.

Joško Gvardiol je končal Osnovno šolo Josipa Račića v Srednjacih, nato pa se je vpisal na prometno šolo in postal voznik. Čeprav se še ni vpisal na fakulteto, je v več intervjujih priznal, da te možnosti ne zavrača in da ga družina spodbuja k nadaljnjemu izobraževanju.

Po srednji šoli se je Borna Sosa vpisal na Edward Bernays First College of Communication Management. V neki oddaji je razkril, da bi, če ne bi bil nogometaš, gotovo bil fizik, saj je to bil njegov najljubši predmet v šoli.

Bruno Petković je končal ekonomsko šolo in pravi, da mu je matematika vedno šla od rok, prav tako uspešen matematik pa je bil Andrej Kramarić, ki je vpisal in končal matematično gimnazijo.

Ivan Perišić je po poklicu ekonomist, izobraževal se je v ekonomski in upravni šoli v Splitu.

Dominik Livaković je zaključil športno gimnazijo in se kasneje vpisal na študij mednarodnih odnosov in diplomacije, kjer trenutno pauzira. Gimnazijo je obiskoval tudi Mateo Kovačić

Marko Livaja je po izobrazbi trgovec, medtem ko je Nikola Vlašić zaključil srednjo šolo za gostinstvo in turizem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta