Ganljivo! Maraaya razkrila, zakaj bo eden njunih najlepših koncertov prav v Mariboru: Toliko lepega sva doživela tukaj

D.Ži
29.09.2023 12:18

V letu, ko praznujeta 20 let skupne ljubezenske in glasbene zgodbe, bosta na svoji prvi butični turneji Marjetka in Raay v predbožičnem času, 19.12., prvič koncertirala v mariborskem Narodnem domu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maraaya o Mariboru: "To mesto ima posebno mesto v najinih srcih, v Mariboru sva skozi najinih 20 let nastopala skozi vsa najina glasbena obdobja."
Neo Visuals

Včasih pride kakšno zelo posebno leto. In potem se odločiš narediti nekaj zelo posebnega, novega. Ekskluzivnega. Prav takšno je letošnje leto za Marjetko Vovk in Raaya, Maraayo, ki sta skozi leta in številne zelo življenjske skladbe postala sinonim za iskrenost v slovenski glasbi. Iz skladbe v skladbo pripovedujeta zgodbo o svoji ljubezni, življenju in tem, kako se spreminjata, odraščata. Letos praznujeta dvajset let svojega glasbenega in ljubezenskega plesa. Bilo bi škoda tako posebnega leta ne obeležiti, zato sta se odločila svojo dvojno dvajsetico počastiti s serijo butičnih koncertov. Tega nista naredila še nikoli in ne vesta, kdaj bosta naslednjič. 

Njuna turneja "20 čarobnih koncertov za 20 čarobnih let" je v kratkem času postala prava uspešnica. V samo desetih dneh je bilo prodanih skoraj polovica vseh vstopnic, kar priča o velikem zanimanju za ta poseben projekt.

Turneja prinaša kopico posebnih trenutkov. Od uvodnega koncerta na Ptuju, ki obeta, kot sta nam povedala Maraaya, da bo v kratkem času razprodan, do koncerta v Marjetkinem domačem Celju in koncerta na Raayevih Jesenicah. Poleg omenjenih krajev bosta v letošnjem letu koncerta tudi v Rogaški Slatini in Krškem, zagotovo pa bo eden izmed najbolj čarobnih trenutkov prav božični koncert v Mariboru. Na vprašanje, zakaj je ta koncert tako poseben, sta povedala: "Vsak koncert ima svoj čar in pomen, toda božični čas v Mariboru bo nekaj posebnega. To mesto ima posebno mesto v najinih srcih, v Mariboru sva skozi najinih 20 let nastopala skozi vsa najina glasbena obdobja. Združiti božično čarobnost z najinim jubilejem in nostalgijo spominov na Maribor bo nepozabno."

Za vse, ki želijo postati del te čarobne zgodbe, je zdaj pravi čas. Kot pravita Marjetka in Raay: "To je naša priložnost, da začutimo energijo naših oboževalcev in skupaj z njimi napišemo novo poglavje v naši zgodbi."

Zakaj sta se odločila za prvo koncertno turnejo ravno ob 20-letnici? "Najinih 20 let je čudovito dolgo obdobje, polno spominov, smeha in seveda glasbe in v najinem primeru raziskovanja po različnih glasbenih svetovih. Čutila sva, da je pravi čas, da deliva vse te trenutke in zgodbe, ki se skrivajo za najinimi skladbami, z najinimi poslušalci," pravi Marjetka. Raay pa dodaja: "Ko pogledam nazaj, se mi zdi, kot da je minilo v trenutku. Torej, če ne zdaj, kdaj pa potem?"

Zakaj sta izbrala prav te lokacije za svoje koncerte? "Čarobnost Dominikanskega samostana na Ptuju, Domačnost Kulturnega doma v Krškem in gracioznost Kulturnega Centra v Rogaški Slatini. Celje je moj domači kraj, kjer sem rasla in razvijala ljubezen do glasbe," razmišlja Marjetka. "Jesenice pa so moje korenine. Tam sem prvič občutil moč glasbe in od tam vse izhaja. A zaključek leta, Maribor,  koliko lepega sva skozi glasbeno kariero doživela tukaj in koliko izkušenj se je začelo tu! Kljub vsemu pa prvič nastopava v Narodnem domu!" dodaja Raay.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta