Google Pay prvič pri slovenski banki

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
26.01.2023 00:00

Intesa Sanpaolo Bank je znova upravičila sloves ene digitalno najnaprednejših bank v državi, saj je kot prva med slovenskimi bankami svojim komitentom omogočila plačevanje s storitvijo Google Pay. Ste že slišali zanj?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

Google Pay je hiter, preprost in varen način mobilnega plačevanja, ki ga lahko uporabljajo imetniki naprav z operacijskima sistemoma Android in Wear OS. V Sloveniji je storitev sicer že mogoče uporabljati prek kartic tujih ponudnikov, prvič pa lahko uporabniki v mobilno denarnico Google Wallet dodajo debetno kartico Activa Visa Inspire slovenske banke Intesa Sanpaolo Bank.  

»Dejstvo, da lahko skupaj z družbo Visa kot prva slovenska banka v državi ponudimo možnost plačevanja z eno najbolj sodobnih, razširjenih in varnih metod plačevanja Google Pay, za nas predstavlja pomemben mejnik na poti uresničevanja pričakovanj naših strank po visoki kakovosti sodobnih bančnih storitev,« je povedala Mojca Kovač, članica uprave za področje poslovne mreže pri Intesi Sanpaolo Bank.

Kaj vse omogoča Google Pay?

Iz imena aplikacije, ki v prevodu pomeni Googlovo plačilo, bi lahko sklepali, da gre za neke vrste storitev plačevanja, a je mnogo več kot le to. Poleg plačevanja v aplikacijah, na spletnih straneh in povsod, kjer sprejemajo brezstična plačila, vam ponuja celovit pregled nad prometom kartice, ki ste jo dodali v Google Wallet. V mobilni denarnici lahko poleg plačilnih kartic shranjujete tudi kartice zvestobe svojih najljubših trgovin, vozovnice, letalske karte ali vstopnice za dogodke.

Komitenti Intese Sanpaolo Bank, ki želijo uporabljati svojo kartico Activa Visa Inspire s storitvijo Google Pay, lahko prenesejo aplikacijo Google Wallet iz trgovine Google Play.

Z Google Pay lahko plačujete v aplikacijah, na spletnih straneh in prodajnih mestih, ki sprejemajo brezstična plačila.
Arhiv naročnika

Ne le priročen, tudi varen način plačevanja

Svojo kartico Visa namreč registrirate v digitalni denarnici Google Wallet z uporabo storitve Visa Token. Le-ta ščiti vaše transakcije, tako da odstrani občutljive podatke o plačilnem računu ter povezave med računi Vise in vašimi napravami. Že tako varno kartično plačilo je še dodatno zaščiteno pred goljufijami. Poleg tega pa lahko v primeru izgube ali kraje pametnega telefona uporabite funkcijo »Poišči mojo napravo« in od koder koli zaklenete svojo napravo, jo zaščitite z novim geslom ali celo izbrišete svoje osebne podatke.

Preizkusite varen in priročen način plačevanja Google Pay, ki ga Intesa Sanpaolo Bank ponuja kot prva med slovenskimi bankami. Če še niste njihova stranka, pa lahko pri njih nov račun odprete v celoti prek spleta, povsem brez obiska poslovalnice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.