Jutra postajajo vznemirljiva: Slovenci se bomo odslej lahko prebujali ob Danici Lovenjak

D.Ži
27.05.2022 09:51

Nova era Lovenjak se začenja. Legendarna napovedovalka vremena in nasvetov za dobro počutje se vrača na male zaslone. In tokrat bo imela tudi očarljivo sodelavko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Danica Lovenjak se v naša življenja vrača v jutranjem programu TV Slovenija. 
Jan Vasilijevič

Bilo je obdobje, ko je Danica Lovenjak v naših življenjih bila prisotna skoraj vsak dan. V vlogi napovedovalke vremena in zakladnice nasvetov, povezanih z zdravjem in naravo, je v našem spominu ostala vse do danes. Vmes je njena ljubezen postala pisana beseda, vseskozi pa ni manjkalo tistih, ki so si vrnitve atraktivne svetlolase Prekmurke na male zaslone zelo želeli. Kot kaže, se nova televizijska era Danice Lovenjak pravkar začenja. 

Priljubljena jutranja televizijska oddaja Dobro jutro na TV Slovenija se ves čas spreminja. Letos praznuje 20 let, ob vstopu v poletje pa predstavlja dve novi napovedovalki vremena - Zalo Žnidaršič in Danico Lovenjak. Prvo šele spoznavamo, za Danico pa gledalci že dobro vedo, da je kreativna ženska, ki rada preseneti z drznostjo in kreativnostjo. Jutra tako postajajo vznemirljivo nepredvidljiva in napeta.

Danica Lovenjak in Živa Žnidaršič bosta odslej vaši jutranji družabnici. 
Jan Vasilijevič

Danici bo njena televizijska kilometrina prišla prav. "Delo pred kamero me veseli in navdaja z dobrim občutkom. Ko ljudje prižgejo televizor, lahko pridem v njihov dom, zato je ta vizualni medij bolj oseben in intimen. Prijetno je napovedati lepo vreme, še bolj pomembno pa se mi zdi posvariti pred slabim vremenom. Vremensko napoved vedno začinim s pregovori iz ljudskega izročila, ki so zakladnica modrosti, a smo jih v hitrem tempu sodobnega življenja pozabili. Z jutranjo modrostjo naših prednikov nas opomnim, da se je pomembno vrniti h koreninam preproste kmečke logike in malo bolj prisluhniti naravi. Moja misija je opravljena in moj občutek dobrega dela izpopolnjen, ko prijetno podam osnovne dnevne informacije, hkrati pa zanetim kakšen miselni tok pri gledalcu, ki se vrne v čas babičinih modrosti in preprostejšega, mnogokrat bolj prijetnega življenja," pravi Danica Lovenjak.

Zalo Žnidaršič je ekipa oddaje Dobro jutro s pomočjo gledalcev izbrala na avdiciji, na katero je bilo prijavljenih skoraj 40 kandidatov. Je 20-letna študentka 2. letnika medijskih in komunikacijskih študij na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. "S kamero se šele spoznavava in počasi privajava druga na drugo. Iz oddaje v oddajo pa sem bolj sproščena in bolj uživam. Zapomnila si bom besede voditeljice oddaje Mojce Mavec, ki me je pozdravila na avdicijski oddaji in dejala, da je delo na televiziji nekaj posebnega in da te kamera prevzame in zasvoji – mislim, da počasi spoznavam, kaj mi je želela s tem sporočiti," pravi mlada voditeljica, ki želi napovedi vremena dodati nekaj mladostne sproščenosti in pozitivne energije za dober začetek dneva.

Dnevne vremenske obete bosta voditeljici rubrike Vreme izmenično predstavljali vsako jutro okoli 7.30. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta